Ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στη Μαγούλα

·        Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER όπως και ο διάδρομος στην Κρανιά με προϋπολογισμό 366.000 ΕΥΡΩ

 

Ξεκίνησε η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στη Μαγούλα αφού ξεπεράστηκαν τα πολύ δύσκολα εμπόδια που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου όπου γίνεται το έργο.

Συγκεκριμένα το οικόπεδο παρότι βρίσκεται μέσα στον οικοδομικό ιστό του χωριού ανήκε στο Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς προερχόταν από αναδασμό και έπρεπε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου δοθεί η απαιτούμενη άδεια να γίνει το έργο.

Χάρη στις προσωπικές παρεμβάσεις της Αντιδημάρχου έργων κ. Τσιούφη και τις αλλεπάλληλες επισκέψεις της στο Υπουργείο στην Αθήνα και τη συνεργασία της με τις αρμόδιες υπηρεσίες στάθηκε δυνατό να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και ο ανάδοχος του έργου να ξεκινήσει τις εργασίες.

Τόσο το έργο του 5Χ5 στη Μαγούλα, όσο και η κατασκευή διαδρόμου αθλητικών δραστηριοτήτων (jogging) στην  Κρανιά χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα το LEADER με συνολικό προϋπολογισμό 366.000 ΕΥΡΩ.

 

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή ενός χώρου άσκησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής της Τ.Κ. Μαγούλας. Στο κέντρο του οικισμού, υπάρχει το αρ. 379 Δημοτικό οικόπεδο , του Οικοδομικού Τετραγώνου 68, της

Διανομής Συνοικισμού Μαγούλας 1928,στη θέση «Κεραμαριό», έκτασης 2.640τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες που προτείνονται με αυτή την μελέτη.

Θα κατασκευαστεί νότια του οικοπέδου, γήπεδο 5Χ5 με περίφραξη, διαστάσεων 29.00mx46.00m με περιμετρική λωρίδα δύο μέτρων και ηλεκτροφωτισμό. Το γήπεδο θα πληροί της προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Εξωτερικά του γηπέδου θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο υπόλοιπος χώρος για την δυνατότητα  ανάπτυξης αθλητικών δραστηριοτήτων. Θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα ηλιακού φωτισμού για τον φωτισμό του χώρου.Εξωτερικά του γηπέδου, θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος, με ισοπέδωση και απομάκρυνση των μπαζών και θα φωτιστεί με την τοποθέτηση πέντε φωτοβολταϊκών συστημάτων ηλιακού φωτισμού. Επίσης θα τοποθετηθούν πάγκοι ανάπαυσης.

Στην Κρανιά έχει ήδη ολοκληρωθεί και λειτουργεί η κατασκευή ενός διαδρόμου αθλητικών δραστηριοτήτων (jogging) εξωτερικά των δέντρων, μήκους 500μέτρων και πλάτους 2.00μέτρων

Εξωτερικά του διαδρόμου, διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος, με ισοπέδωση και απομάκρυνση των μπαζών και θα τοποθετηθούν πάγκοι ανάπαυσης.

Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τα Δημοτικό Σύμβουλο της Μαγούλας κ. Φούντα, ενώ το έργο παρακολουθεί από κοντά και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Τσιούφη.

«Με επιμονή και πολύ προσπάθεια κατορθώσαμε να ξεμπλοκάρουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έτσι το έργο της κατασκευής του γηπέδου 5Χ5 στη Μαγούλα εκτελείται κανονικά» δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Τσιούφηλ.

 «Με μεγάλη ικανοποίηση κατασκευάζεται στο χωριό μας το γήπεδο 5Χ5 και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι στη διάθεση των μικρών και μεγαλύτερων δημοτών μας που αγαπούν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο» επισήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φούντας