ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Μουζακίου συναυλία Φιλαρμονικών Ορχηστρών. Συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. και η μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.
Πρώτα θα εμφανιστεί η μπαντίνα του Μ.Σ.Κ. έπειτα η Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου και στο τέλος τα δύο σχήματα θα συμπράξουν. Η συναυλία πραγματοποιείτε στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Πολιτισμού που διοργανώνει ο Δήμος Μουζακίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου και το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Η Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου ιδρύθηκε το 2010. Αποτελείται κυρίως από παιδιά άνω των 10 ετών και η φοίτηση όλων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Λαμβάνει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, λιτανείες, παρελάσεις και άλλα δρώμενα του τόπου και των γύρω χωριών του δήμου Μουζακίου. Σκοπός της είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσφέροντας παράλληλα ανεκτίμητη μουσική παιδεία στα μέλη της με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση, την ανάπτυξη της μουσικής και του πολιτισμού αυτού του τόπου. Λειτουργούν τμήματα χάλκινων πνευστών, ξύλινων πνευστών καθώς και κρουστών. Υπεύθυνη της Δ.Φ.Μ. είναι η κα Κωνσταντίνα Τότσκα.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η μπαντίνα συστάθηκε με την έναρξη της σχ. χρονιάς 2014 – 2015, με βάση το σύνολο πνευστών οργάνων που διδάσκονται στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Το σύνολο πνευστών υπήρχε και παλιότερα σαν ένα μικρό μουσικό σχήμα με σκοπό την πρακτική εξάσκηση των μαθητών στο ομαδικό σύνολο. Όμως η διάθεση των μαθητών και η ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι πιο δυναμικό, αποτέλεσε τη σύσταση της μπαντίνας. Αποτελείται από 32 μαθητές που μαθαίνουν πνευστά και κρουστά όργανα και 4 μαθητές που πλαισιώνουν φωνητικά το μουσικό σύνολο. Με γνώμονα την αγάπη για την μουσική τέχνη, την ομαδικότητα και την διάθεση για μουσική προσφορά η μπαντίνα αποτελεί σημείο αναφοράς και δημιουργίας για τους μαθητές – μουσικούς. Το ρεπερτόριο του συνόλου καλύπτει ένα μουσικό φάσμα από ελληνικό και ξένο είδος μουσικής και προσαρμόζεται ανάλογα με το ύφος της μουσικής εκδήλωσης. Την μπαντίνα διευθύνει ο μαέστρος κος Άγγελος Παλαπέλας.