Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις των τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., για τη λήξη της διδακτικής χρονιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις των τμημάτων της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., για τη λήξη της διδακτικής χρονιάς.
Το χορό των εκδηλώσεων άνοιξε τo Κ.Δ.Α.Π., το οποίο με τα τμήματα Γυμναστικής, Εικαστικών και Μουσικής την 7η Ιουνίου πραγματοποίησε δραστηριότητες τόσο στον αύλιο χώρο  του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο στεγάζεται στο παλιό 1ο Δημοτικό στο Μουζάκι, όσο και στον αντίστοιχο του Αγναντερού.
Τη σκυτάλη παρέλαβε η φιλαρμονική του Δήμου μας, με διευθύντρια την κ. Κωνσταντίνα Τότσκα, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, παρουσιάζοντας πρόγραμμα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, συμπράττοντας με την « μπαντίνα » του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με υπεύθυνο καθηγητή και μαέστρο τον κ. Άγγελο Παλαπέλα, αλλά και με μέλη φιλαρμονικών γειτονικών Δήμων και του Στρατού Ξηράς, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια υπέροχη μουσική βραδιά.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου, το τμήμα παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού μας Ωδείου, οργάνωσε για τρίτη χρονιά αφιέρωμα στο παραδοσιακό – χορωδιακό τραγούδι και στους παραδοσιακούς χορούς, φιλοξενώντας χορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμπερού Καρδίτσας, Κέντρο χορού και Λαογραφίας «Εν χορώ» Καρδίτσας, Πολιτιστικός Αρχαιολογικός Σύλλογος «οι Γόμφοι» Μουζακίου), αλλά και χορωδίες παραδοσιακών τραγουδιών από το γειτονικό Παλαιομονάστηρο Τρικάλων και το Βόλο.
Στη συνέχεια την Τετάρτη 20 Ιουνίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου, παρουσίασαν στο κοινό τη σοβαρή δουλειά που γίνεται όλο το χρόνο. Στην αρχή παρουσιάστηκαν τα παιδιά της τάξης της προπαιδείας, τα οποία με τον αυθορμητισμό τους, έδωσαν μια ευχάριστη διάθεση στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν η παιδική και η νεανική χορωδία του Ωδείου,  με τα  μουσικά σύνολα από κιθάρες και βιολιά όπου ερμήνευσαν ελληνικές και ξένες ποπ επιτυχίες. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η δουλειά από  μουσικά σύνολα με κρουστά, με μπουζούκια καθώς και παραδοσιακό σύνολο με κλαρίνα και λαούτο , όπου ξεσήκωσαν το κοινό.
Το τμήμα θεάτρου του Κ.Δ.Α.Π., στις 19/6 και στις 21/6 στο Αγναντερό, έδειξε ένα δείγμα της δικής του δουλειάς με  τις παραστάσεις «ο μικρός πρίγκηπας» βασισμένη στο πρωτότυπο κείμενο του Εξυπερύ στο Μουζάκι και «τη χώρα των διαφορετικών» στο Αγναντερό, μια ιστορία βασισμένη σε κείμενο άγνωστου συγγραφέα, διασκευασμένο από τη δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού και τα παιδιά.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Φανή Τσιρογιάννη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου και ο Γεν. Διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης.Μετά το πέρας των συναυλιών η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κ Τσιρογιάννη Φανή ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους, τους καθηγητές και τα παιδιά που με την συμμετοχή τους και με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, προσέφεραν αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Συνεχάρη τους μαθητές τόσο για την πρόοδό τους όσο και για τις διακρίσεις σε πανελλήνιο διαγωνισμό κατακτώντας την πρώτη θέση και ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι.
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, έκλεισαν για φέτος με την εκδρομή των παιδιών που παρακολουθούν τα τμήματα του Κ.Δ.Α.Π., στην παραλία του Στομίου, την Παρασκευή 22 Ιουνίου, όπου τα παιδιά με τους δασκάλους τους διασκέδασαν με θαλάσσια παιχνίδια