ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

 

 

Το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που βιώνει η χώρα μας και κυρίως οι περιοχές που επλήγησαν από τις  πρωτοφανείς πυρκαγιές, συνεδρίασε εκτάκτως και  εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το φως της ημέρας βρίσκει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.

Δράμα δίχως τέλος στην περιοχή της Ραφήνας, της Κινέττας  και του Νέου Βουτζά, εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Δυτική Αττική όπου χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές και  έγιναν «στάχτη» δεκάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα και αυτό γιατί βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι στις παραλίες, ενώ εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής και τα δύο θερινά θέρετρα του στρατού και της αεροπορίας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη και τη συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική. Η σκέψη μας είναι με την Πυροσβεστική και όλους εκείνους τους εθελοντές που συνεχίζουν να σώζουν ζωές.

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν και πρώτιστο μέλημά μαςείναι η συμπαράσταση στα στελέχη όλων των υπηρεσιών και τους εθελοντές που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες τη μάχη στα πύρινα μέτωπα.

«Θρηνούμε μια πολύνεκρη τραγωδία. Προέχει, να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Είμαστε δίπλα σε όσους έχασαν ή αγωνιούν για τους δικούς τους. Δίπλα σε όσους πασχίζουν να σταματήσουν τις φονικές πυρκαγιές. Με ενότητα, ανθρωπιά, σοβαρότητα και ευθύνη, μακριά από μικροπολιτική εκμετάλλευση!»

 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ