Βανδαλισμοί στην πλατεία του Μουζακίου

Ασυνείδητοι νεαροί κατέστρεψαν με μανία τα φωτιστικά σώματα

Θύμα βανδάλων έπεσαν για πολλοστή φορά  η κεντρική πλατεία του Μουζακίου και η νέα παιδική χαρά  όπου μανιασμένοι νεαροί κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους μ’ αποτέλεσμα να διαλύσουν παγκάκια, φώτα, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, όργανα παιδικής χαράς   κλπ.

Οι καταστροφές είναι ιδιαίτερα μεγάλες και εντοπίζονται κυρίως στην αποξήλωση  παγκακίων, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, φωτιστικά, καταστροφές οργάνων κλπ

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστροφές, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Το χώρο της πλατείας και την παιδική χαρά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός μαζί με τον πρόεδρο του Μουζακίου κ. Πούπη και διαπίστωσαν πως οι νεαροί χρησιμοποίησαν τα άδεια μπουκάλια από τον κάδο ανακύκλωσης γυαλιών που υπάρχει στην πλατεία προκειμένου να σπάσουν τα φωτιστικά σώματα, ενώ στην παιδική χαρά κατέστρεψαν όργανα, τη βρύση και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις..

Μετά απ’ όλα αυτά ο Δήμος Μουζακίου ενημέρωσε το Α.Τ. Μουζακίου και ζήτησε για πολλοστή φορά  να εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα που είναι πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό στο Μουζάκι.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους που οδηγούν πολίτες του Δήμου μας να προβαίνουν σε τέτοιου είδους καταστροφές και μάλιστα με τέτοια μανία, σ’ ένα χώρο που αποτελεί στολίδι για το Μουζάκι και χώρο ξεκούρασης και αναψυχής για όλους τους κατοίκους μας. Η παιδική χαρά ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό και δυστυχώς η μανία των καταστροφέων ήταν τέτοια που διέλυσαν καινούργια όργανα, τη βρύση κλπ Εδώ και καιρό είχαμε ενημερώσει την αστυνομία για τις καταστροφές που παρατηρούνταν στην πλατεία, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα με συνέπεια να φτάσουμε στο πρόσφατο αποτέλεσμα όπου η μανία των βανδάλων ήταν τέτοια που οι καταστροφές είναι εκτεταμένες.» δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Βέβαια η πλατεία  και η νέα παιδική χαρά του Μουζακίου δεν είναι τα μοναδικά θύματα των βανδάλων καθώς κατά καιρούς καταστροφές έχουν παρατηρηθεί στο πάρκο δίπλα στο Δημαρχείο καθώς και σε άλλους χώρους αναψυχής των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία της περιουσίας του Δήμου μας, από τους λίγους βανδάλους που δεν σέβονται τα δημόσια αγαθά, διότι δεν τιμά κανένα μας η εικόνα των κατεστραμμένων πλατειών, κοινόχρηστων χώρων που  κατασκευάστηκαν με τα χρήματα όλων μας.» κάνει έκκληση ο κ. Κωτσός σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα.