Το Μουζάκι θα φιλοξενήσει Πανελλήνιο Τουρνουά Μπασκετ Παίδων

 Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Μουζάκι καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Τουρνουά Χριστουγέννων Παίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ», στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης της ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα στην πόλη του Μουζακίου θα βρεθούν από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 30 του ίδιου μηνός 50 μικροί αθλητές και 10 συνοδοί και προπονητές, με επικεφαλής τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Μίσσα. Θα χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου και θα διαμείνουν στους ξενώνες της Μαθητικής Εστίας. Στους παραπάνω θα προστεθούν και οι γονείς των αθλητών που θα έρθουν στο Μουζάκι το οποίο εξελίσσεται σε αθλητικό προορισμό.

Το Δήμαρχο κ. Κωτσό επισκέφθηκε χθες ο Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Νίκος Φαρμάκης και συζήτησε μαζί του τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Ο κ. Κωτσός αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα παρακάτω:

«Το Μουζάκι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υποδεχθεί τους νεαρούς αθλητές με τους συνοδούς τους που θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιας εμβέλειας 35ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Παίδων«Πέτρος Καπαγέρωφ».

Οι αθλητικές υποδομές του Δήμου μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση χάρη στην καθημερινή φροντίδα των αρμόδιων υπαλλήλων και είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την άψογη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης τα Χριστούγεννα που έρχονται.

Πρόκειται για την κορυφαία δράση σχεδιασμού, ανάπτυξης και προβολής του Ελληνικού Μπάσκετ που υλοποιείται αυτή τη χρονιά από την Ε.Ο.Κ. – Ε.Σ.ΚΑ.Θ. σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου, με σκοπό την ανάδειξη νέων αθλητών που μελλοντικά μπορεί να στελεχώσουν τα εθνικά μας συγκροτήματα και να προάγουν το άθλημα σε όλα τα επίπεδα.

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πραγματοποίηση του Τουρνουά, καθώς επιδίωξή μας πάντα ήταν να μετεξελιχθεί το Μουζάκι σε ισχυρό πόλο έλξης αθλητικών γεγονότων πανελλαδικής και γιατί όχι διεθνούς εμβέλειας.

Ο Δήμος μας είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, με ιδανικό κλίμα και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για αγωνιστική προετοιμασία και είμαστε χαρούμενοι που τα τελευταία χρόνια ελληνικοί σύλλογοι και Εθνικές Ομοσπονδίεςτον επιλέγουν.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και των προοπτικών τους στην περιοχή μας, διότι πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός συνδέεται άμεσα με την τοπική ανάπτυξη.

Η πλήρης αξιοποίηση των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας και ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των αθλητικών του εγκαταστάσεων, είναι όχι μόνον πρωταρχικό μέλημά μας, αλλά και ισχυρό διεκδικητικό «όπλο» στις επαφές που έχουμε συνεχώς με την κεντρική εξουσία ώστε να κάνουμε το Μουζάκι στρατηγικό πυρήνα ανάπτυξης και προόδου του τόπου προς όφελος όλων των Καρδιτσιωτών.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την στενή συνεργασία της.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στους αγώνες που θα γίνουν, καλή  διαμονή στο Μουζάκι και το 2019 να επιφυλάσσει στο Ελληνικό μπάσκετ πολλές νίκες και διεθνείς διακρίσεις».