Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Φυσικών Επιστημών στη Μαγούλα του Δήμου Μουζακίου

Θησαυρός γνώσης και σημείο αναφοράς για όλα τα σχολεία ανά την Ελλάδα, αποτελεί πλέον το Μουσείο Φυσικών Επιστημών στη Μαγούλα του Δήμου Μουζακίου, το οποίο εγκαινιάστηκε

Ένα καλαίσθητο Μουσείο- πρότυπο , που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Γυμνασίου Λυκείου Μαγούλας, όπου παρουσιάζονται όλα τα εποπτικά υλικά και τα πειράματα της Φυσικής που αποτελούν και την ιστορία της εκπαίδευσης του σχετικού μαθήματος κατά την πάροδο των χρόνων.

Η συλλογή του υλικού έγινε με μεράκι και ενθουσιασμό από τους φυσικούς καθηγητές του σχολείου κ.κ. Καραμπέκο και Βαγενά σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρήστο Μόρφο, ενώ η παρουσίαση, μετά από τη διαμόρφωση της αίθουσας με ειδικές προθήκες από το Δήμο Μουζακίου, γίνεται με εύχρηστο και λειτουργικό τρόπο.

 Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου για το μεράκι και τη διάθεση που επέδειξαν διαμορφώνοντας ένα μουσειακό χώρο, επεσήμανε ότι φιλοδοξία του Δήμου Μουζακίου είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για όλα τα σχολεία της χώρας μας  που θα μπορούν να το επισκέπτονται και να γνωρίζουν από κοντά το ιστορικό εποπτικό υλικό και τα πειράματα που εξηγούν τα φυσικά φαινόμενα.

Παράλληλα ο κ. Κωτσός επανέλαβε εκ νέου την πρότασή του  στο Διευθυντή της Β\θμιας εκπαίδευσης κ. Παπανούσκα να συγκεντρωθεί και όλο το ιστορικό εποπτικό υλικό και τα παλαιά όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στα σχολεία του Νομού μας προκειμένου να διατεθεί ανάλογος χώρος στο σχολείο της Μαγούλας (το οποίο διαθέτει πολλές κενές αίθουσες) ώστε να διαμορφωθεί και το Μουσείο Φυσικής Αγωγής με στόχο το σχολείο να αποτελέσει ένα πόλο έλξης και διδαχής της εκπαιδευτικής ιστορίας της χώρας μας.

Τέλος ο κ Κωτσός έκανε γνωστή, την πρόθεση του Δήμου Μουζακίου να διαμορφώσει στο πετρόχτιστο σχολείο της Γελάνθης το Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο με θρανία, πίνακες, βιβλία, εποπτικό υλικό, ποδιές κλπ από το παρελθόν, ώστε οι νέες γενιές να έχουν εικόνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προηγούμενων χρόνων στην πατρίδα μας.

Τα εγκαίνια του Μουσείου Φυσικών επιστημών του σχολείου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Καρδίτσας Αιδεσιμότατος Κουτσογιάννης Λάζαρος, ο αιδεσιμότατος εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Μαγούλας πατέρας Κοντονίκας Κων/νος, η Βουλευτής Νομού Καρδίτσας Κατσαβριά Χρυσούλα, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Ψαχούλας Ορέστης,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ντουρβά Παρασκευή, Στάθης Θεοφάνης και Φούντας Γεώργιος, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας Παπανούσκας Μιχαήλ, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων Βασιλένα Μητσιάδη, o Αντιδήμαρχοw Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πύλης Τζιωρτζιώτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου Τσιούμας Δημήτριος, η Πρόεδρος Τοπικού  Συμβουλίου Δήμου Πύλης Πανάγου Μαρίνα, οι Πρόεδροι της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Δήμου Μουζακίου  Ζαρνακούπης Νικόλαος& Πάτας Δημήτριος και το μέλος Καραβίδας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Καρδίτσας Γεννάδιος Ιωάννης, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ Δήμου Μουζακίου Τσιρογιάννη Φανή και το μέλος  του Διοικητικού Συμβουλίου Κωστόπουλος Βασίλης, οι Συντονιστές Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Δ/νσης Καραθάνος Δημήτριος& Μπότας Αθανάσιος, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Μπατσίλα Μαριάνθη και Σπανός Σεραφείμ, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Διαμαντής Νικόλαος, ο αιρετός εκπρόσωπο του ΠΥΣΔΕ Ν. Καρδίτσας και Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας Παππάς Σωκράτης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ ν Καρδίτσας Καραγιάννη Γεωργία, ο Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας  Τοζιόπουλος Δημήτριος, ο Δ/ντης του ΓΕΛ Μουζακίου Φιλίππου Γεώργιο, ο Δ/ντης του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου Γκαραβελας Δημήτριος& Πάνος Νικόλαος, ο Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού Πλαϊνός Γεώργιος, ο Δντής του 4ου ΓΕΛ Ζάρρα  Δήμος Ευαγγελος, ο Δντής του 5ου ΓΕΛ Ζαχαρής Κωνσταντίνος, ο Δντής του ΓΕΛ Παλαμά Ριζάς Σωτήριος, ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ν Καρδίτσας Γκάτσης Αριστείδης και ο απερχόμενος Μπίτσιος Σεραφείμ, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου κ ΛΤ Μαγούλας Παπακώστας Γεώργιος, η Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας Ζαρζάνη- Μάγγου Μυρσίνη, ο Υπεύθυνος Λαογραφικού Μουσείου Μαγούλας Φλωρίδης Απόστολος, η εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγναντερού Κρικώνη Αθανασία, η Τσιούτσια Μαρίζα, προϊσταμένη τμήματος Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων, ο Πάλλας Νικόλαος, Δ/ντης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Καλαμπάκας και η  Μητσιάδη Βασιλένα, αντιπρόεδρος Μουσείου Τσιτσάνη.