φεστιβάλ μουσικού πολιτισμού.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 4ου φεστιβάλ μουσικού πολιτισμού την Κυριακή 12 Μαΐου με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν μια βραδιά που τα περιείχε όλα. Συγκίνηση, αναμνήσεις, χορό, τραγούδι,  με τους συμμετέχοντες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η βράβευση της Έλενας Παπαρίζου, μιας καλλιτέχνιδας που με τις επιτυχίες της έχει διαφημίσει τον τόπο καταγωγής της, το Μουζάκι, σε ολόκληρη την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η κυρία Παπαρίζου παρέλαβε το βραβείο από το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό και από την Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κα Φανή Τσιρογιάννη σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με τους παραβρισκόμενους θεατές να την αποθεώνουν.

Μετά την τελετή βράβευσης, η κυρία Παπαρίζου τραγούδησε πλαισιωμένη από την παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου ευχόμενοι μέσα από τα τραγούδια τους να έχουμε "φως στην ψυχή".

Ακολούθησαν οι καλεσμένες χορωδίες και τα χορευτικά τμήματα με την παρακάτω σειρά:

1.   Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Χοροστάτες» Λαμίας, με το χορευτικό τους,

2.   Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος  Αγίου Γεωργίου Βόλου με τη χορωδία και το χορευτικό τους,

3.   Σύλλογος Γυναικών Παλαιομονάστηρου  Τρικάλων με τη χορωδία τους,

4.   Λαογραφικός & Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Καρδίτσας «Θεσσαλικό χοροστάσι»,

5.   Αρχαιολογικός Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουζακίου  «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ», με το παιδικό τους χορευτικό,

6.   Η Χορωδία ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου

7.   Το Χορευτικό τμήμα του ΚΔΑΠ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ και τέλος

8.   Η Μικτή Χορωδία του  Δήμου Παλαμά.

  

          Το 4ου φεστιβάλ μουσικού πολιτισμού, μας δίνει ραντεβού και πάλι στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα, αυτή την φορά με την συνάντηση φιλαρμονικών.

          Στις επερχόμενες δραστηριότητες της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. αξίζει να αναφέρουμε και την καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μουζακίου