ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

            Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος του τοπικού επιχειρησιακού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Φάνης Στάθης συναντήθηκε στις 26 Μαΐου 2020, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, με τους κ.κ. Αντιδήμαρχο Ιωάννη Κουτσουγιάννη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Γεώργιο Νταούτα, την Επιπυραγό Κρυσταλλία Μαυρουδόγλου, τον Τμηματάρχη Δασοτεχνικών έργων Απόστολο Γκόζγκο, τη Δασάρχη Καρδίτσας Γιαννούλα Πραντζίδου, τον Γραμματέα Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου Δημήτριο Σέμπρο, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μουζακίου Βασίλειο Φούκα και το Δημοτικό Σύμβουλο Στέργιο Ρέππα, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ετοιμότητα του Δήμου Μουζακίου εν όψει αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας πως “Ο Δήμος Μουζακίου είναι πανέτοιμος για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, Αστυνομίας, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, είμαι σίγουρος πως θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.”

             Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Μουζακίου, αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο αντιμετώπισης της περσινής επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή της Οξυάς, όπου χάρη στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών, αλλά και τον συντονισμό των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων ο Δήμος Μουζακίου έφερε σε πέρας άμεσα την καταστολή της πυρκαγιάς.

             Ο Δήμος Μουζακίου έχει προβεί στις εξής άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων:

 ?      Εργασίες καθαρισμού σε περίπου 15 χιλιόμετρα δασικών δρόμων

?      Άμεση πρόσληψη δώδεκα (12) εργατών από την 1η Ιουνίου διάρκειας έως και 30 Σεπτεμβρίου για την πυροπροστασία

?     Θέση επιφυλακής, για το διάστημα που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, με διάθεση όλου του διαθέσιμου στόλου των μηχανημάτων του Δήμου, όπως επίσης και των δύο υδροφόρων του, μισθώνοντας -εφόσον παραστεί ιδιαίτερη ανάγκη- και ιδιώτες με μηχανήματα

?      Δημιουργία και διατήρηση ανοιχτής γραμμής με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και με ιδιοκτήτες οικοπέδων για τις εργασίες καθαρισμού βλάστησης, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

             Κλείνοντας τη συνάντηση και συνοψίζοντας στα μέτρα που δρομολογούνται, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης τόνισε:

“Πλέον, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, οργανώνουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία διαχείρισης κρίσεων. Σκοπός του Σχεδίου θα είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η οργανωσιακή διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης”.

           Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την αντιπυρική περίοδο του 2021, ο Δήμος Μουζακίου θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, σε εναρμόνιση με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».