Διαχειριστική επάρκεια έχει ο Δήμος Μουζακίου


Πήρε διαχειριστική επάρκεια ο Δήμος Μουζακίου

 

Είναι ο πρώτος Δήμος στο Νομό μας που κρίνεται διαχειριστικά επαρκής για υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ

 

Ο Δήμος Μουζακίου είναι ο πρώτος Δήμος του Νομού μας που πήρε την Επιβεβαίωση της Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου για το ΕΣΠΑ κατά τη μεταβατική περίοδο, μετά τη σχετική αξιολόγηση των υπηρεσιών του από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Διαχειριστική Αρχή με το 13199/Γ’ ΠΕΠ-26/1/09 έγγραφό της διαπιστώνει ότι ο Δήμος Μουζακίου «κρίνεται διαχειριστικά επαρκής για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων κατά τη μεταβατική περίοδο, μέχρι την έκδοση  του ελληνικού προτύπου διοίκησης και διαχείρισης έργων».

Συγκεκριμένα στην επιβεβαίωση της Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Επιβεβαιώνεται ότι μετά την υποβολή της με αρ. πρωτ 7964/4-8-08 αίτησης του φορέα με επωνυμία ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ που εδρεύει στο Μουζάκι Καρδίτσας και η οποία έχει εξεταστεί από την ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην ΥΑ με αριθμό 1258/11.01.08 (ΦΕΚ 55 Β/18.01.08) και στα έγγραφα εξειδίκευσης αυτής, ο ως άνω φορέας ικανοποιεί ως δικαιούχος τις απαιτήσεις διαχειριστικ΄ςη επάρκειας κατά τη μεταβατική περίοδο για της κατηγορίες έργων που σχετίζονται με τους ακόλουθους τύπους επιβεβαίωσης:

  1. για έργα με τεχνικό αντικείμενο
  2. για έργα χωρίς τεχνικό αντικείμενο
  3. για ειδικές δράσεις»

Οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου Μουζακίου στις οποίες παρέχεται η επιβεβαίωση είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος (τμήμα τεχνικών έργων και πολεοδομικών εφαρμογών) και η Διεύθυνση  Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο Δήμος μας κρίθηκε διαχειριστικά επαρκής για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής στελέχωσης και οργάνωσης που έχουμε πετύχει στο Δήμο μας με την αναβάθμιση και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με τις κατάλληλες ειδικότητες που μας καθιστούν επαρκείς και έτοιμους για τη νέα προγραμματική περίοδο» τόνισε εμφανώς ευχαριστημένος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός