Σύσκεψη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη

Σύσκεψη με θέμα την Τουριστική

Ανάπτυξη στο Δήμο Μουζακίου

 

Συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Μουζακίου που δραστηριοποιούνται με το τουριστικό προϊόν, είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και συζήτησε μαζί τους το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της περιοχής και των επιχειρήσεων.

Είναι γεγονός ότι η τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου είναι αξιοσημείωτη και δραστηριοποιούνται γύρω απ’ αυτή μία σειρά από δυναμικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της φιλοξενίας (ξενοδοχεία), της εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ), της διασκέδασης κλπ.

Η στρατηγική θέση του Μουζακίου που βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ιδιαίτερα ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές, όπως είναι η Λίμνη Πλαστήρα, το Περτούλι και τα Μετέωρα σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αναφορικά με την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και παράλληλα επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κοινής έκδοσης τουριστικού οδηγού, από το Δήμο Μουζακίου και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής σ’ όλη την Ελλάδα, καθότι ο εσωτερικός τουρισμός είναι ο κύριος στόχος της περιοχής.

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι η δομή του τουριστικού οδηγού πρέπει να είναι τέτοια ώστε πέρα από τη διαφήμιση της περιοχής να διασφαλίζει και τη δυνατότητα της καθοδήγησης και ενημέρωσης των επισκεπτών για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει για τον Τουρίστα ο Δήμος Μουζακίου σε συνδυασμό με την Αργιθέα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα και το Περτούλι (Θρησκευτικά μνημεία, ιστορικά μνημεία, θέσεις φυσικού κάλους, μονοπάτια κλπ).

Στη συνάντηση πέρα από το Δήμαρχο κ. Κωτσό συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τόλια, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ.κ. Γκούμας, Ζαρνακούπης, Καλαμπαλίκης και Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Γκαραβέλας, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αμυγδαλής κ Καρκανιάς,  καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Τουρισμό στο Μουζάκι.

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 8 Απριλίου και σ’ αυτή αποφασίστηκε να κληθούν και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Τουρισμό της περιοχής της Αργιθέας καθώς εκτιμήθηκε ότι οι δύο περιοχές Μουζακίου και Αργιθέας μπορούν να συνεργαστούν με θετικά αποτελέσματα γύρω από τον Τουρισμό και όχι μόνο.