Τρία σημαντικά έργα απουσιάζουν από τις προτάσεις της Νομαρχίας για το Δ΄ ΠΕΠ

Επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού στο Νομάρχη κ. Αλεξάκο

Τρία σημαντικά έργα απουσιάζουν από τις  προτάσεις της Νομαρχίας για το Δ΄ ΠΕΠ

 

  • Σήραγγα Τυμπάνου
  • Ο Δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα και
  • Η μελέτη του φράγματος Μουζακίου

 

 

Με επιστολή του προς το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επισημαίνει πως από τα προτεινόμενα  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για χρηματοδότηση από το Δ’ ΠΕΠ απουσιάζουν τρία πολύ σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και το Νομό μας γενικότερα.

Πρόκειται για τα έργα «Σήραγγα Τυμπάνου»  «Βελτίωση της Οδού Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα» και η μελέτη του Φράγματος Μουζακίου

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Μουζακίου προς το Νομάρχη είναι το παρακάτω:

 

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι απουσιάζουν από τα προτεινόμενα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έργα για ένταξη στο Δ’ ΠΕΠ τρία πολύ σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο Μουζακίου και το Νομό μας γενικότερα.

Αναφερόμαστε:

  1. Στην υλοποίηση της σήραγγας του Τυμπάνου, ενός έργου καθοριστικής σημασίας για το Νομό μας, το Μουζάκι και την Αργιθέα καθώς να φέρει πιο κοντά και με ασφάλεια τους Νομούς Καρδίτσας και Άρτας. Θυμίζουμε ότι ήδη οι Τρικαλινοί έχουν ολοκληρώσει τη σήραγγα στις Γκρόπες στον αντίστοιχο άξονα Τρίκαλα – Άρτα.
  2. Στο έργο «Βελτίωση της οδού Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα, η μελέτη του οποίου εντάχθηκε το 2004 στο ΕΑΠΝΑ ΙΙ με το ποσό των 600.000 ΕΥΡΩ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έργο που θα συντελέσει τα μέγιστα στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη τόσο της περιοχής του Μουζακίου και της Αργιθέας, όσο και της Λίμνης Πλαστήρα, καθώς θα φέρει πιο κοντά αυτές τις περιοχές με τις ήδη ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές του Περτουλίου και των Μετεώρων. Ενώ λοιπόν εδώ και 5 χρόνια υπάρχει γενναία χρηματοδότηση από το ΕΑΠΝΑ ΙΙ δυστυχώς παρατηρείται μία άνευ προηγουμένου καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης μ’ αποτέλεσμα το έργο να μην είναι ώριμο και εσείς να μην το προτείνεται για χρηματοδότηση από το Δ΄ΠΕΠ
  3. Στη χρηματοδότηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου, ώστε να είναι ώριμο το έργο για μελλοντική χρηματοδότηση. Εδώ να επισημάνουμε πως αν η μελέτη του Φράγματος Μουζακίου δεν ξεκινήσει άμεσα τότε το έργο της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στο Θεσσαλικό κάμπο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά καθώς θα απουσιάζει ο χώρος που θα συγκεντρώνεται το νερό από τον Αχελώο πριν διατεθεί κατάντι της εξόδου της σήραγγας εκτροπής της Δρακότρυπας. Σας υπενθυμίζουμε πως η Νομαρχία Τρικάλων κατάφερε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του Φράγματος της Πύλης και αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει καθώς το Φράγμα της Πύλης δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο του λόγω της μικρής χωρητικότητας της  λίμνης που θα δημιουργηθεί και γι’ αυτό στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν σήραγγα προσαγωγής  προς τη λίμνη του Μουζακίου η οποία θα διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο συγκέντρωσης νερού.

 

Σας παρακαλώ να μας γνωρίσετε τις προθέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με τα τρία παραπάνω έργα και επίσης να μας γνωρίσετε τους λόγους της ιδιαίτερα μεγάλης καθυστέρησης της υλοποίησης της μελέτης για το Δρόμο Μουζάκι Λίμνη Πλαστήρα καθώς υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και 5 χρόνια.»