Να παραμείνει το όνομα Δήμος Μουζακίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Δήμου Μουζακίου

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Μουζακίου και συζήτησε το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, με τη συμμετοχή πέραν των Δημοτικών Συμβούλων, προέδρων Τ.Σ. και εκπροσώπων φορέων του Δήμου και πολλούς Δημότες.
Στη συνεδρίαση πέρα από τις αναφορές στο συνολικό  σχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, μεγάλο μέρος της συνεδρίασης αναλώθηκε και στην ονομασία του νέου Δήμου που αποτελείται από τους Δήμους Μουζακίου, Ιθώμης και Παμίσσου, ως Δήμου Παμίσσου.
Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι φορείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την εξέλιξη αναφέροντας:

«Έκπληξη , αναστάτωση, αγανάκτηση και ποικίλα άλλα τέτοια συναισθήματα προκαλεί η πρόθεση του σχεδίου «Καλλικράτης» να ονομαστεί ο Δήμος που δημιουργείται από τη συνένωση των Δήμων Μουζακίου, Ιθώμης και Παμίσου σε «Δήμο Παμίσου».
Έκπληξη γιατί βαφτίστηκε με κάποιο όνομα χωρίς καν να ερωτηθούν οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή και τους αφορά άμεσα, αναστάτωση γιατί διαγράφεται τελείως αυθαίρετα ένα ιστορικό όνομα όπως το «Δήμος Μουζακίου» που υφίσταται και είναι παγιωμένο στις συνειδήσεις όλων όσων ζουν στη δυτική Θεσσαλία, από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 19ο  αιώνα και μετά, αγανάκτηση γιατί όπως γίνεται αντιληπτό, το επτασφράγιστο μυστικό σχετικά με το «χωροταξικό» που συνοδεύει τις άλλες θεσμικές αλλαγές του «Καλλικράτη», σχεδιάστηκε με κριτήρια που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι εκείνα για τα οποία γίνεται η διοικητική αυτή μεταρρύθμιση.     
Σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, ο Δήμος Μουζακίου (10.149 κάτοικοι ) συνενώνεται  με τους Δήμους Ιθώμης ( 3.140 κάτοικοι) και Παμίσου ( 4.643 κάτοικοι) σε ένα δήμο με νέο όνομα που είναι κυρίως αποπροσανατολιστικό όσον αφορά την ταυτότητα της περιοχής για τους εξής λόγους :

•    Ο Πάμισος ποταμός δεν είναι το ενωτικό στοιχείο των τριών αυτών περιοχών αλλά ένα ποταμός εξ ολοκλήρου εντός των ορίων του σημερινού Δήμου Μουζακίου.
•    Ο σημερινός Δήμος Παμίσου ( όπως δημιουργήθηκε με τον Καποδίστρια Ι ) φέρει για 12 χρόνια ένα όνομα ξένο προς τη γεωγραφία του, θυμίζοντας σε όλους τα λάθη στις ονομασίες που δόθηκαν τότε.
•    Όλη η εν λόγω περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας έχει το Μουζάκι ως σημείο αναφοράς σχετικά με τις εμπορικές δραστηριότητες και αναφέρεται εκεί επιχειρηματικά, διοικητικά, υγειονομικά, εκπαιδευτικά αλλά και ιστορικά. Είναι λογικό ο νυν Δήμος Μουζακίου, να γίνει ο νέος διευρυμένος δήμος που προωθεί η διοικητική μεταρρύθμιση.

Θεωρούμε ότι η πρόταση για «Δήμος Παμίσου» αντί του «Δήμος Μουζακίου» ήταν μια ατυχής και αποπροσανατολιστική πρόταση δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να διορθωθεί. Αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ραγκούση, όλους τους τοπικούς βουλευτές και κάθε αρμόδιο, να πράξει ότι είναι απαραίτητο για να αποκατασταθεί η αδικία.»
Επίσης αποφασίστηκε στο χθεσινό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 7 Μαίου με τη συμμετοχή και των Βουλευτών, ώστε να πάρουν θέση και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου μας γύρω από το επίμαχο θέμα, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέρριψαν τις ευθύνες για την όλη εξέλιξη στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.