Εκφράζει την ανησυχία του για την πορεία του προγράμματος Πίνδος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Επιστολή στον Υφ. Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκη , στα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του Προγράμματος Πίνδος αλλά και στους πρώην Υφυπουργούς Οικονομικών οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι της επιτροπής παρακολούθησης έστειλε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος σχετικά με την πορεία Υλοποίησης του Προγράμματος.
Στην επιστολή του ο κ. Κωτσός τονίζει την σπουδαιότητα του προγράμματος Πίνδος αλλά και την αναγκαιότητα συνέχισης του
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Καρδίτσα 14-04-2010

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 34

43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Αριθ. Πρωτ: 104

Τηλ: 24410-27674

Fax: 24410-75194

e-mail:info@tedk-karditsas.gr Προς:

- Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

κ. Αρναουτάκη Σταύρο

Κοιν.:

- Μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος ‘’Πίνδος’’

- Πρ. Προέδρους Επιτροπής Παρακολούθησης

· κ. Φώλια Χρήστο

· κ. Παπαθανασιού Γιάννη

· κ. Μπούρα Αθανάσιο

Κύριε Υφυπουργέ

Η περιοχή της Πίνδου, και οι δυνατότητες ανάπτυξης αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί μια πρόκληση για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά και κατά συνέπεια με την ανάπτυξη των περιοχών που έχουμε την τύχη να υπηρετούμε. Είναι βέβαιο ότι οι περιοχές τις Πίνδου δεν είναι πλέον απροσπέλαστες, αλλά είναι εκείνες οπού αναπτύσσονται δραστηριότητες που σίγουρα θα αλλάξουν την φυσιογνωμία τους και θα επηρεάσουν θετικά την πορεία της χώρας.

Ο συνδυασμός οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων που επιτρέπουν σε μια δραστηριότητα ή σε μια περιοχή να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου, είναι αυτό που με το καινοτόμο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ προσπαθήσαμε να πετύχουμε.

Η αειφόρος ανάπτυξη είναι το ζητούμενο και αυτό επιτυγχάνεται με αλλαγή στρατηγικής που σαν στόχο έχει την άμεση ενσωμάτωσή της στην τοπική οικονομία.

Το καινοτόμο και εξαιρετικά δομημένο πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ έχει δώσει νέο νόημα στην ανάπτυξη της Πίνδου, καθώς κατόρθωσε να φέρει κοντά και στο ίδιο τραπέζι όλους τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς της Πίνδου, καταργώντας επί της ουσίας τα γεωγραφικά σύνορα και εμπεδώνοντας μία νέα συνολική συνείδηση την αποκαλούμενη «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ»

Όπως γνωρίζεται η ΤΕΔΚ του Νομού Καρδίτσας συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος .

Η τελευταία 9η επιτροπή παρακολούθησης πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2009 στο Νεοχώρι Καρδίτσας .

Στην 9η επιτροπή παρακολούθησης ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, όπως η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος από 120εκ ευρώ στα 135 εκ ευρώ, και καθορίσθηκαν τα κριτήρια επιλογής των προτάσεων αυτών σε σχέση και με την αύξηση του Προϋπολογισμού του Προγράμματος. Επίσης συμφωνήθηκε η αύξηση του Ορίου Πληρωμών για το έτος 2009 από 32.000.000,00 € σε 50.000.000,00

Η υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών παρέμβασης του Προγράμματος Πίνδος.

Επειδή έχουν δημοσιευθεί αρκετές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων που αναφέρονται σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος, και για την αποφυγή παρερμηνειών σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος Πίνδος

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Καρδίτσας

Γεώργιος Κωτσός

Δήμαρχος Μουζακίου