Επιστολή στον Δήμαρχο Μουζακίου και Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Γεώργιο Κωτσό έστειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκης για το Πρόγραμμα Πίνδος

Απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος  Πίνδος έστειλε ο  ο Υφυπουργός Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκης.
Ο κ. Κωτσός με επιστολή του στις 14 Απριλίου 2010 εξέφραζε την ανησυχία του για την πορεία του προγράμματος  Πίνδος ζητώντας ταυτόχρονα να αποσαφηνιστούν οι  προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος Πίνδος

Το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής  του Υφυπουργού είναι το παρακάτω


Αθήνα, 22-Απριλiου-2010
Αρ. Πρωτ.: 1481

Προς: Πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας κο Κωτσό Γεώργιο Δήμαρχο Μουζακϊου
Κοινοποίηση : Μέλη Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ

 

Αγαπητέ Δήμαρχε, πρόεδρε της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου μας, όπως έχει διακηρυχθεί, είναι να προωθήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της περιφέρειας αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους. Στο πνεύμα αυτό όλοι οι πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο αυτοί που χρηματοδοτούν εθνικά έργα, όσο και αυτοί που διατίθενται για έργα συγχρηματοδοτούμενα, θέλουμε να διατεθούν με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποδώσουν το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα στην κάθε περιοχή.

Όπως διατυπώνεται και σε σχετική επιστολή μου προς τις Περιφέρειες, που αφορά τα υφιστάμενα Ειδικά Αναπτυξιακό Προγράμματα, στόχος μας είναι οι παρεμβάσεις των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων να μην ικανοποιούν περιστασιακές ανάγκες των φορέων υλοποίησης αλλά να συμβάλλουν μαζί με το σύνολο των λοιπών παρεμβάσεων άλλων προγραμμάτων, που υλοποιούνται στην Περιφέρεια στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης και της μεγιστοποίησης των αναπτυξιακών αποτελεσμάτων στην περιοχή.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ, πρόθεση μας είναι, στο πλαίσιο των ήδη εγκεκριμένων πόρων και με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία μας δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη γιο την αυστηρή επιλογή των χρηματοδοτούμενων δράσεων, να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής. Ζητήσαμε και συγκεντρώνουμε από τις εμπλεκόμενες Περιφέρειες τις απόψεις τους για την καταγραφή πιθανών προβληματικών έργων με αμφίβολο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, τα οποία δεν έχουν συμβασιοποιηθεί, ώστε να αποδεσμευτούν πόροι για ένταξη έργων με σημαντική συμπληρωματικότητα με λοιπές παρεμβάσεις και μεγαλύτερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην περιοχή.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος και με τη συμβολή όλων θα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις με μόνο γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.

Προσβλέποντας στη δική σας συνεργασία αλλά και στη συνεργασία όλων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα χαρώ να συναντηθούμε στην 10η συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία θα προγραμματισθεί αφού θα έχει ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες μας η συγκέντρωση και επεξεργασία των προτάσεων των Περιφερειών.

Με εκτίμηση,
Ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας  και Ναυτιλίας
Σταύρος Αρναουτάκης