Εντάχθηκαν Βιολογικός Καθαρισμός και τα δίκτυα αποχέτευσης του Δήμου Μουζακίου

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Δήμο προϋπολογισμού 12.360.000 ΕΥΡΩ

 

Εντάχθηκε οριστικά και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. ΜΟΥΖΑΚΊΟΥ» μετά από τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρεαδάκη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έργο που θα υλοποιηθεί ποτέ στο  Δήμο Μουζακίου με συνολικό προϋπολογισμό 12.360.000 ΕΥΡΩ και αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης του Μουζακίου, του Μαυρομματίου, του Οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπως επίσης και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός).

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος με το έγγραφο που απέστειλε χθες στο Δήμο Μουζακίου κάνει γνωστή την ένταξη του έργου και ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησής του.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα της οριστικής ένταξης των έργων δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού του Μουζακίου, του Μαυρομματίου και του οικισμού Γεωργίου Καραϊσκάκη. Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ  για την αναγκαιότητα να επεκταθούν τα δίκτυα αποχέτευσης πέρα από το Μουζάκι, στο Μαυρομμάτι και τον Οικισμό Γεωργίου Καραϊσκάκη. Έτσι πλέον το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο για το Δήμο Μουζακίου παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης και σύντομα θα ξεκινήσει να υλοποιείται» επεσήμανε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Τα υποέργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΕΡΑΑ είναι τα παρακάτω::

  1. Το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού Μουζακίου.
  2. Το εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού Μαυρομματίου.
  3. Τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων (ΚΑΑ) στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), μετά των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη, ο οποίος είναι ο ποταμός Πάμισος.
  4. Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου.