Διακήρυξη έργου: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Μουζάκι: 22/10/2010
Αρ. πρωτ: 10559

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Ο Δήμαρχος Μουζακίου, Ν. Καρδίτσας διακηρύσσει την με ανοικτή δημοπρασία επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ» προϋπολογισμού δημοπράτησης 3.204.150,00 ευρώ (με Φ.Π.Α. και αναθεώρηση) που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 3669/2008,  και καλεί τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες να υποβάλλουν προσφορά για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του ως άνω έργου.
ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ :
Δήμος Μουζακίου, Μουζάκι Ν. Καρδίτσας, Ταχ.Κωδ.: 43060, Τηλ.: 24450- 49090, Fax: 24450- 49002,
e-mail:v.foukas@mouzaki.gr, Πληροφορίες: Kο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΦΟΥΚΑ.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ :
Το αντικείμενο που δημοπρατείται περιλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μουζακίου. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν είναι :
§  Πλήρης μελέτη και των έργων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.
§  Δοκιμές των έργων και του εξοπλισμού και θέση σε λειτουργία.
§  Δοκιμαστική – αποδοτική Λειτουργία και συντήρηση του συνόλου των έργων της ΕΕΛ για έξι (6) μήνες.
§
Αναλυτικότερα το έργο αποτελείται από :
α. Τμήμα έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Η εφαρμοζόμενη μέθοδος επεξεργασίας στην ΕΕΛ είναι το σύστημα της Ενεργού Ιλύος με παρατεταμένο αερισμό με ταυτόχρονη πλήρη σταθεροποίηση της ιλύος.
Η ΕΕΛ θα περιλαμβάνει δύο όμοιες γραμμές κύριας βιολογικής επεξεργασίας (για την Α’ Φάση), ενώ προβλέπεται και μία τρίτη όμοια για τη μελλοντική Β΄ φάση. Η Α΄ Φάση η οποία θα αποτελέσει το δημοπρατούμενο έργο θα έχει δυναμικότητα  πληθυσμό 7.000 ι.κ. και η Β’  Φάση 10.000 ι.κ.
Η ΕΕΛ θα περιλαμβάνει τις παρακάτω βασικές επιμέρους μονάδες:
§  ΕΡΓΑ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΠΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
§  ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
§  ΕΡΓΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
§  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΥΟΣ
§  ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
§  KTIΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
§  ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
β. Τμήμα έργου που χρηματοδοτείται από την ΔΕΥΑ.
§  ΚΡΟΚΙΔΩΣΗ - ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ
o    Μονάδα κροκίδωσης
o    Μονάδα φίλτρανσης
§  ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ME UV
o    Μετρητής παροχής
o    Μονάδα απολύμανσης
§  ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑ-ΑΕΡΙΣΜΟΥ
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ :
Δήμος Μουζακίου, Ν. Καρδίτσας.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  :
Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 3.204.150,00Ευρώ και αναλύεται σε:
Συνολικός προϋπολογισμός
3.204.150,00
ευρώ
Δαπάνη Εργασιών
1.862.000,00
ευρώ
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.)
355.860,00
ευρώ
Απρόβλεπτα (ποσοστού 9% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.)
199.607,40
ευρώ
Αναθεώρηση
187.532,60
ευρώ
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας
599.150,00
ευρώ
Ο ως άνω συνολικός προϋπολογισμός, διαχωρίζεται στους ακόλουθους επιμέρους προϋπολογισμούς, αναλόγως της επιλεξιμότητας κατασκευής των έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ :
α. Τμήμα έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Αφορά το σύνολο των έργων της ΕΕΛ εκτός από έργα τριτοβάθμιας επεξεργασίας (κροκίδωση, φίλτρανση, απολύμανση με UV, μεταερισμός) και αναλύεται ως ακολούθως:
Συνολικός προϋπολογισμός
2.822.850,00
ευρώ
Δαπάνη Εργασιών
1.655.000,00
ευρώ
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 18%
297.900,00
ευρώ
Απρόβλεπτα (ποσοστού 9% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.)
175.761,00
ευρώ
Αναθεώρηση
166.339,00
ευρώ
β. Τμήμα έργου που χρηματοδοτείται από την ΔΕΥΑ. Αφορά τα έργα τριτοβάθμιας επεξεργασίας (κροκίδωση, φίλτρανση, απολύμανση με UV, μεταερισμός) και αναλύεται ως ακολούθως:
Συνολικός προϋπολογισμός
381.300,00
ευρώ
Δαπάνη Εργασιών
207.000,00
ευρώ
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) 28%
57.960,00
ευρώ
Απρόβλεπτα (ποσοστού 9% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.)
23.846,40
ευρώ
Αναθεώρηση
21.193,60
ευρώ
Ο Φ.Π.Α. δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη και ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 599.150,00 €
προθεσμια εκτελεσησ του εργου :
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 22 μήνες και έχει αρχή την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μέχρι το πέρας της δοκιμαστικής - αποδοτικής λειτουργίας από τον ανάδοχο. Αναλυτικότερα :
-          Οι δεκαέξι (16) πρώτοι μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, αφορούν στην πλήρη κατασκευή του έργου μετά των απαιτούμενων δοκιμών.
-          Οι έξι (6) τελευταίοι μήνες αφορούν την δοκιμαστική – αποδοτική λειτουργία του έργου.
-
προϋποθεσεισ συμμετοχησ :
Α. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
Α.1. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α. Είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., στις  κατηγορίες έργων και τις τάξεις, όπως ορίζεται παρακάτω:
·         Υδραυλικά: (ενδεικτικού προϋπολογισμού 985.687,00€) 2ης ή 3ης τάξης ανεξαρτήτου έδρας καθώς και 4ης τάξης αν έχει έδρα τον Νομό Καρδίτσας ή τον Νομό Καρδίτσας δηλωθέντα ως δεύτερο Νομό.
·         Ηλεκτρομηχανολογικά: (ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.165.722,30€) 2ης ή 3ης τάξης ανεξαρτήτου έδρας καθώς και 4ης τάξης αν έχει έδρα τον Νομό Καρδίτσας ή τον Νομό Καρδίτσας δηλωθέντα ως δεύτερο Νομό.
·         Έργα Καθαρισμού και επεξεργασίας νερού, υγρών, στερεών και αέριων αποβλήτων: (ενδεικτικού προϋπολογισμού 266.058,10€) Α2 ή 1ης ή 2ης τάξης ανεξαρτήτου έδρας καθώς και 3ης τάξης αν έχει έδρα τον Νομό Καρδίτσας ή τον Νομό Καρδίτσας δηλωθέντα ως δεύτερο Νομό.
β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
Α.2. Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Α.3 Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Α.4 Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
A.5 Την μελέτη προσφοράς που θα υποβάλουν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για το ΚΑΤ΄ΑΠΟΚΟΠΗ τμήμα του έργου, καθώς και την μελέτη εφαρμογής που θα υποβάλει ο ανάδοχος μετά την υπογραφή της συμβάσεως θα εκπονήσουν γραφεία μελετών, ή συμπράξεις γραφείων μελετών ή συμπράξεις μελετητών που θα έχουν σε ισχύ τις παρακάτω κατηγορίες και τάξεις  πτυχίων:
α. Ελληνικά γραφεία μελετών ή συμπράξεις ελληνικών γραφείων μελετών που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα μελετητών και έχουν πτυχία:
·               ΣΤΑΤΙΚΑ (κατηγορία 8)                                           Γ’ τάξεως και άνω
·               ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ  (κατηγορία 9)                   Γ’ τάξεως και άνω
·               ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ (κατηγορία 13)                                      Γ’ τάξεως και άνω
β. Αλλοδαπά γραφεία μελετών, που
β.1. προέρχονται από χώρες - μέλη της Ε.Ε., του Ε.Ο.Χ., ή χώρες που έχουν υπογράψει την Συμφωνία Δημοσίων Συμβάσεων του Π.Ο.Ε. που τηρούν αντίστοιχα μητρώα, σύμφωνα με το άρθρο 52 της οδηγίας 2004/18/ΕΚ και είναι εγγεγραμμένα σε τάξεις και κατηγορίες μελετών αντίστοιχες με εκείνες της ανωτέρω παραγράφου α. ή
β.2. προέρχονται από χώρες - μέλη της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. που δεν τηρούν μητρώα των προηγούμενων παραγράφων ή κράτη, που έχουν κυρώσει την συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, είναι εγγεγραμμένα στα Επαγγελματικά/ Εμπορικά Μητρώα του Παραρτήματος IX Γ της οδηγίας 2004/18 ΕΚ ή στα αντίστοιχα μητρώα των χωρών τους, και διαθέτουν γενική εμπειρία αντίστοιχη αυτής που απορρέει από την εγγραφή στο Μητρώο Μελετητών – Εταιρειών / Γραφείων Μελετών, δηλαδή στελεχικό δυναμικό με εμπειρία σε αντίστοιχες με τις προαναφερόμενες στην παρ. α. κατηγορίες μελετών, κατά το άρθρο 39 του Ν.3316/05.
γ. Κοινοπραξίες ή συμπράξεις των παραπάνω, με οποιονδήποτε συνδυασμό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της  Ελληνικής Νομοθεσίας.
Κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση, που μετέχει στο διαγωνισμό, μεμονωμένα ή ως μέλος Κοινοπραξίας, οφείλει να διαθέτει τα παρακάτω επαγγελματικά προσόντα:
Β.1. Να μη βρίσκεται σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή, προκειμένου περί αλλοδαπών, σε οποιαδήποτε άλλη ανάλογη κατάσταση, που προκύπτει από μια παρόμοια διαδικασία, η οποία προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία του Κράτους προέλευσής της.
Β.2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα οι διαχειριστές σε περίπτωση ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.) και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος σε περίπτωση ανώνυμης εταιρείας (Α.Ε.), τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν τη διοίκησή του σε κάθε άλλη περίπτωση και τα αντίστοιχα κατά το δίκαιο της αλλοδαπής επιχείρησης πρόσωπα για :
α) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατά το άρθρο 2 παρ.1 της κοινής δράσης της αριθμ. 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
β) δωροδοκία, κατά το άρθρο 3 της πράξης του Συμβουλίου της 26ης Μαϊου 1997 (21) και στο άρθρο 3 παρ.1 της κοινής δράσης αριθμ. 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου,
γ) απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,
δ) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά το άρθρο 1 της αριθμ. 91/308/ΕΟΚ οδηγίας του Συμβουλίου, για την πρόληψη χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ε) υπεξαίρεση (375 Π.Κ), στ) απάτη (386-388 Π.Κ.), ζ) εκβίαση (385 Π.Κ.), η) πλαστογραφία (216-218 Π.Κ.), θ) ψευδορκία (224 Π.Κ.), ι) δωροδοκία (235-237 Π.Κ.), κ) δόλια χρεοκοπία (398 Π.Κ.).
Τα υπό α΄-δ΄ αδικήματα έχουν ως συνέπεια τον αποκλεισμό του υποψηφίου σε κάθε περίπτωση, ενώ τα υπό ε΄-κ΄, μόνο αν σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματος του εργολήπτη.
Β.3.         Να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά στην καταβολή των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία (εφόσον είναι ημεδαπή ή αλλοδαπή μεν αλλά που έχει ήδη αναπτύξει δραστηριότητα στην Ελλάδα) ή σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας όπου είναι εγκατεστημένη.
Β.4. Να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά στην καταβολή των φόρων, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία (σε περίπτωση που είναι εγκατεστημένη στην Ελλάδα) ή σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας όπου είναι εγκατεστημένη.
Β.5.          Να μην έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο της επιβλήθηκε ποινή που της στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες δημοσίων έργων (και καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη δημοπρασία).
Β.6. Να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις εργοληπτικές οργανώσεις, εφόσον είναι εγγεγραμμένη.
Β.7. Να μην έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργολαβικών συμβάσεων ανώτερο του νόμιμου ορίου.
Οι ως άνω 6 και 7 προϋποθέσεις ισχύουν μόνο για τις ημεδαπές επιχειρήσεις.
Γ. Δικαιολογητικά
Κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση που συμμετέχει στη δημοπρασία, μεμονωμένα ή ως μέλος Κοινοπραξίας, οφείλει να αποδείξει ότι πληροί τις απαιτήσεις της ως άνω παρ. Α.  και ότι διαθέτει τα προσόντα της ως άνω παρ. Β., προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Γ.1. Απαιτούμενα δικαιολογητικά επαγγελματικής εγγραφής:
α. Προκειμένου περί εργοληπτικής επιχείρησης εγγεγραμμένης στο Μ.Ε.Ε.Π. πρωτότυπο πιστοποιητικό εγγραφής σε αυτό στην τάξη και κατηγορία που ορίζεται στην παρ. Α. της παρούσας.  Υποβάλλεται επίσης και φωτοαντίγραφο του πτυχίου, το οποίο επικυρώνεται από τον Πρόεδρο της Ε.Δ. και παραμένει στη διάθεση των οργάνων του διαγωνισμού για αποδεικτικούς λόγους (εκδίκαση ενστάσεων και προσφυγών).
β. Προκειμένου περί Εργοληπτικής Επιχείρησης προερχόμενης από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ. ή από κράτος που έχει υπογράψει την Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., όπου τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, επικυρωμένο από την αρμόδια αρχή πιστοποιητικό εγγραφής στους καταλόγους, σε τάξη και κατηγορία όπως ορίζεται στην παρ. Α. της παρούσας,, συνταγμένο σύμφωνα με το άρθρο 52 της Οδηγίας 2004/18 (άρθρο 151 του ν. 3669/08).
γ. Προκειμένου περί Εργοληπτικής Επιχείρησης προερχόμενης από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή του Ε.Ο.Χ. ή από κράτος που έχει υπογράψει την Σ.Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., όπου δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής στο επαγγελματικό μητρώο της χώρας προέλευσής της, σύμφωνα με το άρθρο 46 της Οδηγίας 2004/18 (άρθρο 145 του ν. 3669/08).
Τα δικαιολογητικά επαγγελματικής εγγραφής, προκειμένου να γίνουν αποδεκτά, θα πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημερομηνία  παραλαβής των προσφορών.
Γ2. Απαιτούμενα δικαιολογητικά επαγγελματικής καταλληλότητας:
Η εκπλήρωση των προσόντων 1 – 7 της ως άνω παρ. Β αποδεικνύεται με τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α έως ε της ακόλουθης παρ. Γ.2.2., που αφορούν τόσο τις μεμονωμένες επιχειρήσεις όσο και όλα τα μέλη των κοινοπραξιών, με τις διακρίσεις της ακόλουθης παρ. Γ.2.1.:
Γ.2.1. Οι εγγεγραμμένες στο Μ.Ε.Ε.Π. εργοληπτικές επιχειρήσεις θα προσκομίσουν, εφόσον κατέχουν, «Ενημερότητα Πτυχίου» για χρήση σε δημοπρασίες, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά υπουργική απόφαση. Η Ενημερότητα Πτυχίου απαλλάσσει από την υποχρέωση προσκόμισης των αντίστοιχων επιμέρους δικαιολογητικών των περιπτώσεων της παρ. Γ.2.2. που ακολουθεί, εκτός της περίπτωσης δ΄, η οποία δεν τις αφορά. Η Ενημερότητα Πτυχίου πρέπει, επί ποινή αποκλεισμού, να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία παραλαβής των προσφορών. Στην περίπτωση που η φορολογική ή η ασφαλιστική ενημερότητα που αναγράφονται στην Ενημερότητα Πτυχίου έχουν λήξει κατά την ημερομηνία αυτή, προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση (του μεμονωμένου υποψήφιου ή του μέλους της υποψήφιας κοινοπραξίας) ότι ο συμμετέχων είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερος κατά την ημέρα του διαγωνισμού και είναι σε θέση να αποδείξει την ενημερότητα αυτή, εφόσον αναδειχθεί μειοδότης. Εφόσον στην Ενημερότητα Πτυχίου δεν αναγράφεται ρητά ότι τα στελέχη του πτυχίου του διαγωνιζομένου είναι ασφαλιστικώς ενήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ, ο διαγωνιζόμενος προσκομίζει επιπλέον της Ε.Π. ασφαλιστική ενημερότητα εν ισχύει για τα στελέχη αυτά.
Οι εγγεγραμμένες στο Μ.Ε.Ε.Π. εργοληπτικές επιχειρήσεις χωρίς Ενημερότητα Πτυχίου, υποχρεούνται να προσκομίσουν όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, εκτός αυτού της παραγράφου δ΄.
Οι αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των παρ. Γ.2.2. α΄ έως δ’,  εκτός αν είναι εγγεγραμμένες σε επίσημους καταλόγους αναγνωρισμένων εργοληπτών της χώρας τους, κατά την έννοια του άρθρου 151 του ν. 3669/08, οπότε απαλλάσσονται της υποχρέωσης υποβολής των δικαιολογητικών εκείνων που μνημονεύει το πιστοποιητικό εγγραφής τους.
Γ.2.2.  α. Για την περίπτωση 1, 2, 5 και 7 της παρ. Β της παρούσας υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση που υπογράφεται από τον ατομικό εργολήπτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και βεβαιώνει ότι η επιχείρηση :
ι) δεν τελεί υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή, προκειμένου περί αλλοδαπού διαγωνιζόμενου, σε οποιαδήποτε άλλη ανάλογη κατάσταση, που προκύπτει από μια παρόμοια διαδικασία, η οποία προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία του Κράτους προέλευσής του,
ιι) ότι τα πρόσωπα που αναφέρονται στην περίπτωση 2 της παρ. Β δεν έχουν καταδικαστεί για κάποιο από τα αδικήματα της περίπτωσης αυτής,
ιιι) ότι η επιχείρηση  δεν έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο της επιβλήθηκε ποινή που της στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες δημοσίων έργων (και καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη δημοπρασία) και
iv) ότι το ανεκτέλεστο μέρος των εργολαβικών συμβάσεων δεν υπερβαίνει τα όρια ανεκτελέστου που τίθενται στο άρθρο 20 παρ. 4 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ).
β. Για την περίπτωση 3 πιστοποιητικά που εκδίδονται από την αρμόδια αρχή του κράτους εγκατάστασης ή του ελληνικού κράτους, περί του ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις της Εργ. Επιχειρ., όσον αφορά στην καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους εγκατάστασης ή και με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, για την Εργ.Επ. και για όλες τις Κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει, καθώς και για κάθε έργο που εκτελεί (παρ. 3 άρθρου 20 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) στην Ελλάδα.
Οι επιχειρήσεις που είναι γραμμένες στο ΜΕΕΠ (ή στα Νομαρχιακά Μητρώα) και δεν κατέχουν Ενημερότητα Πτυχίου, έχουν ειδικά την υποχρέωση να προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναφέρονται ι) ότι τα πρόσωπα που απασχολούν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας είναι ασφαλισμένα στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς (αν δεν απασχολούν τέτοια πρόσωπα να υποβάλλεται σχετική αρνητική Υ.Δ.), ιι) τα πρόσωπα (ονομαστικά) που στελεχώνουν το πτυχίο της επιχείρησης και έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ. Τα αποδεικτικά ασφαλιστικής ενημερότητας πρέπει να προέρχονται από όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και να αφορούν την ίδια την επιχείρηση, ενώ ειδικότερα πρέπει να προσκομίζεται και ασφαλιστική ενημερότητα των ως άνω στελεχών προς το ΤΣΜΕΔΕ.
γ. Για την περίπτωση 4, εφόσον η εργοληπτική επιχείρηση φορολογείται στην Ελλάδα, αποδεικτικά ενημερότητας για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο, τόσο μεμονωμένα όσο και για τις Κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει (παρ. 3 άρθρου 20 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) Σε περίπτωση που η Εργ. Επ. δε φορολογείται στην Ελλάδα, βεβαίωση από την αρμόδια ελληνική αρχή ή υπεύθυνη δήλωση περί του γεγονότος αυτού και ταυτόχρονα αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας αρμόδιας αρχής της χώρας εγκατάστασής της.
Αν σε κάποιο κράτος δεν εκδίδονται τα παραπάνω β΄ και γ΄ έγγραφα ή πιστοποιητικά, μπορεί να αντικατασταθούν με ένορκη βεβαίωση (εκδοθείσα εντός των έξι μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας δημοπράτησης) ή όπου δεν προβλέπεται, από υπεύθυνη δήλωση. Αν διαπιστωθεί με οποιονδήποτε τρόπο ότι στην εν λόγω χώρα εκδίδονται τα υπόψη πιστοποιητικά, η προσφορά του διαγωνιζόμενου είναι απαράδεκτη.
δ. Για τις εργολ. επιχειρήσεις της παραγράφου Α.1.γ κατάλογο εκτελεσμένων έργων κατά την τελευταία πενταετία, συνοδευόμενο από πιστοποιητικά καλής εκτέλεσής τους, από τα οποία στοιχεία αποδεικνύεται ότι έχουν εκτελέσει παρόμοια ποιοτικά και ποσοτικά έργα με το δημοπρατούμενο. Τα πιστοποιητικά αυτά αναφέρουν την αξία, το χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των έργων και διευκρινίζουν αν τα έργα εκτελέστηκαν κατά τους κανόνες της τέχνης και αν περατώθηκαν κανονικά.
ε. Πιστοποιητικά εκπλήρωσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τις επαγγελματικές εργοληπτικές ενώσεις ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένες σε τέτοιες οργανώσεις.
Γ.2.3. Για να θεωρηθούν έγκυρα τα υπό β και γ στοιχεία της παρ. Γ.2.2. πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την ημερομηνία παραλαβής των προσφορών. Αν στις ειδικές διατάξεις που διέπουν την έκδοσή τους δεν  προβλέπεται χρόνος (μεγαλύτερος ή μικρότερος του εξαμήνου) ισχύος των δικαιολογητικών, θεωρούνται έγκυρα εφόσον φέρουν ημερομηνία έκδοσης εντός των έξι μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας παραλαβής των προσφορών.
Ειδικά οι υπεύθυνες δηλώσεις και ένορκες βεβαιώσεις, που τυχόν προσκομίζονται για αναπλήρωση δικαιολογητικών, πρέπει επίσης να φέρουν ημερομηνία εντός του τελευταίου μηνός πριν τη δημοπράτηση.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται α) οι Υπεύθυνες Δηλώσεις σε πρωτότυπο β) τα λοιπά δικαιολογητικά σε πρωτότυπο ή (κατ’ επιλογή του διαγωνιζόμενου) σε νόμιμα επικυρωμένα φωτοαντίγραφα (κατά τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 2690/99 όπως ισχύει).
Αντί επικύρωσης των φωτοαντιγράφων αρκεί η υποβολή (μαζί με τα φωτοαντίγραφα μέσα στο φάκελο δικαιολογητικών) υπεύθυνης δήλωσης του νόμιμου εκπροσώπου της διαγωνιζόμενης επιχείρησης περί του ότι τα υποβαλλόμενα στοιχεία είναι φωτοαντίγραφα του πρωτοτύπου.
Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναφέρει επί ποινή απαραδέκτου ένα προς ένα τα δικαιολογητικά των οποίων βεβαιώνεται η ακρίβεια.
Τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) θεωρούνται πρωτότυπα. Ειδικά το αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας των ελληνικών αρχών (όταν προσκομίζεται ιδιαίτερα και δεν καλύπτεται από την ενημερότητα πτυχίου) υποβάλλεται σε πρωτότυπο ή φωτοαντίγραφο θεωρημένο από αρμόδιο υπάλληλο της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό. Το θεωρημένο φωτοαντίγραφο έχει τον ίδιο χρόνο ισχύος όπως και το πρωτότυπο (απόφ. Υπουργού Οικονομικών 1109793/6134-11/0016/ΠΟΛ.1223/24.11.1999, Φ.Ε.Κ. 2134 Β΄, όπως ισχύει). Αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας  από τον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών γίνονται δεκτά ως ακριβή φωτοαντίγραφα.
Επισημαίνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού δεν επικυρώνουν φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών των διαγωνιζόμενων κατά ή μετά το διαγωνισμό. Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να περιέχονται στο φάκελο των δικαιολογητικών και να είναι ήδη επικυρωμένα με νόμιμο τρόπο, κατά την υποβολή του φακέλου. Τα δικαιολογητικά παραμένουν στο φάκελο και δε νοείται επίδειξη και απόσυρσή τους από τους διαγωνιζόμενους.
Εφόσον διαπιστωθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ότι ο διαγωνιζόμενος υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την παροχή σημαντικών πληροφοριών που ζητούνται στον εν λόγω διαγωνισμό, αποκλείεται.
Γ.2.4.         Δικαιολογητικά συνεργασίας Εργοληπτικών Επιχειρήσεων – Μελετητών
1. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση υποχρεούται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται η αποκλειστική συνεργασία με τους μελετητές ή τα γραφεία μελετών της παρ. Α.5. τόσο για τη σύνταξη της Τεχνικής Μελέτης Προσφοράς όσο και της Οριστικής Μελέτης - Μελέτης Εφαρμογής, στην περίπτωση που ο διαγωνιζόμενος κηρυχθεί ως Ανάδοχος. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση θα αναγράφεται ότι η πληρωμή των μελετητών ή των γραφείων μελετών βαρύνει την εργοληπτική επιχείρηση και περιλαμβάνεται στο κατ΄ αποκοπή τίμημα του προϋπολογισμού της προσφοράς του.
2. Η συνεργασία των εργοληπτικών επιχειρήσεων με τα γραφεία μελετών θα αποδεικνύεται με υπεύθυνες δηλώσεις τόσο των εργοληπτικών επιχειρήσεων για την ανάθεση εκπόνησης των μελετών όσο και των μελετητικών γραφείων για την αποδοχή. Συγκεκριμένα θα πρέπει να προσκομιστούν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
·         Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 εκάστου μελετητή ή γραφείου μελετών για την αποκλειστική συνεργασία με την εργοληπτική επιχείρηση στην εκπόνηση τόσο της Τεχνικής Μελέτης Προσφοράς όσο και της Οριστικής Μελέτης - Μελέτης Εφαρμογής σε περίπτωση που ο διαγωνιζόμενος κηρυχθεί ως Ανάδοχος με βάση τα οριζόμενα στα συμβατικά τεύχη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3316/05, του Π.Δ. 696/74 ως ισχύουν και των ερμηνευτικών αυτών ή τροποποιητικών διαταγμάτων, εγκυκλίων κ.λπ. Στην ίδια δήλωση θα αναφέρεται από τους μελετητές ότι ουδεμία οικονομική αξίωση έχουν από τον κύριο του έργου για τη συνεργασία αυτή.
·         Επικυρωμένα αντίγραφα των εν ισχύ μελετητικών πτυχίων των μελετητών στις σχετικές κατηγορίες της παρ. ΙΙΙ.2.1.Α6.
·         Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 εκάστου μελετητή ή γραφείου μελετών ότι δεν εμπίπτουν ειδικές διατάξεις που να επιβάλλουν αποκλεισμό τους από την ιδιότητα του μελετητή.
Γ.2.5.         Δικαιολογητικά ονομαστικοποίησης μετοχών
Εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της χώρας εγκατάστασής τους και υποβάλλουν περί τούτου υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου τους. Κατά λοιπά προσκομίζονται τα ακόλουθα στοιχεία :
α) Οι επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μ.Ε.Ε.Π., προσκομίζουν αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία των μετόχων της εταιρείας και τον αριθμό των μετοχών κάθε μετόχου (μετοχολόγιο), όπως τα στοιχεία αυτά είναι καταχωρημένα στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας, το πολύ τριάντα εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα υποβολής της προσφοράς (η ημερομηνία έκδοσης της σχετικής κατάστασης πρέπει να αναγράφεται), καθώς και πιστοποιητικό της εποπτεύουσας (κατά τον Κ.Ν. 2190/20) την εταιρεία αρχής ότι οι μετοχές της είναι ονομαστικές (το πιστοποιητικό αυτό καλύπτεται από την Ενημερότητα Πτυχίου, εφόσον προσκομίζεται).
β) Οι αλλοδαπές επιχειρήσεις, εφόσον έχουν κατά το δίκαιο της έδρας τους ονομαστικές μετοχές, προσκομίζουν :
βα) πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής του κράτους της έδρας, από το οποίο να προκύπτει ότι οι μετοχές είναι ονομαστικές.
ββ) αναλυτική κατάσταση μετόχων, με αριθμό των μετοχών του κάθε μετόχου, όπως τα στοιχεία αυτά είναι καταχωρημένα στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας με ημερομηνία το πολύ 30 ημέρες πριν την υποβολή της προσφοράς.
βγ) Κάθε άλλο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η ονομαστικοποίηση μέχρι φυσικού προσώπου των μετοχών, που έχει συντελεστεί το τελευταίο 30ήμερο πριν την υποβολή της προσφοράς.
Τα δικαιολογητικά αυτά προσκομίζονται στην αναθέτουσα αρχή και πριν τη σύναψη της σύμβασης επικαιροποιημένα κατά τον ίδιο τρόπο.
γ) Οι αλλοδαπές επιχειρήσεις, που δεν έχουν κατά το δίκαιο της χώρας τους στην οποία έχουν την έδρα τους ονομαστικές μετοχές, υποβάλλουν :
γα) Βεβαίωση περί μη υποχρέωσης ονομαστικοποίησης των μετοχών από αρμόδια αρχή, εφόσον υπάρχει σχετική πρόβλεψη, διαφορετικά προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου.
γβ) Έγκυρη και ενημερωμένη κατάσταση μετόχων που κατέχουν τουλάχιστον 1% των μετοχών.
γγ) Αν δεν τηρείται τέτοια κατάσταση, προσκομίζεται σχετική κατάσταση μετόχων (με 1%), σύμφωνα με την τελευταία Γενική Συνέλευση, αν οι μέτοχοι αυτοί είναι γνωστοί στην εταιρεία.
γδ) Αν δεν προσκομισθεί κατάσταση κατά τα ανωτέρω, η εταιρεία αιτιολογεί τους λόγους που οι μέτοχοι αυτοί δεν της είναι γνωστοί. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού δε μπορεί να κρίνει την επάρκεια της αιτιολόγησης, αν όμως επιδείξει τη δυνατότητα απόκτησης ή σύνταξης της κατάστασης αυτής τότε η επιχείρηση αποκλείεται.
Τα ανωτέρω υπό β) και γ) έγγραφα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση και όσα εξ αυτών προέρχονται από δημόσιες αρχές να είναι επικυρωμένα από αρμόδια αρχή της χώρας εγκατάστασης.
οικονομικη και χρηματοδοτικη ικανοτητα:
Δεν απαιτείται βάσει του συνολικού προϋπολογισμού του έργου.
τεχνικη ικανοτητα:
Ισχύει για τις αλλοδαπές εργοληπτικές επιχειρήσεις, που δεν είναι γραμμένες σε επίσημο κατάλογο αναγνωρισμένων εργοληπτών, οι οποίες θα πρέπει να προσκομίσουν :
-     Κατάλογο των εκτελεσθέντων έργων κατά την τελευταία πενταετία, ο οποίος πρέπει συνοδεύεται από πιστοποιητικά καλής εκτέλεσης των σημαντικότερων έργων. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να αναφέρουν την αξία, το χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των έργων και να προσδιορίζουν αν τα έργα έχoυν εκτελεσθεί σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και αν περατώθηκαν κανονικά. Αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να ζητηθεί απευθείας διαβίβαση των πιστοποιητικών αυτών στην αναθέτουσα αρχή (που διενεργεί την παρούσα δημοπράτηση) από την αρμόδια αρχή που τα εξέδωσε.
-     Υπεύθυνη δήλωση για τα τεχνικά μέσα, το μηχανικό και τεχνικό εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή του ο εργολήπτης για την εκτέλεση του έργου.
-     Υπεύθυνη δήλωση για το μέσο ετήσιο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό και τον αριθμό των στελεχών της επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία.
-     Υπεύθυνη δήλωση για το τεχνικό προσωπικό ή τεχνικές υπηρεσίες, που θα διαθέσει ο εργολήπτης για την κατασκευή του έργου, ανεξάρτητα αν ανήκουν η όχι στην επιχείρηση.
Παροχή ασφάλειας και εγγυήσεις που απαιτούνται:
1. Εγγύηση συμμετοχής 48.350,00ΕΥΡΩ (ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας, χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.). Χρόνος ισχύος τουλάχιστον 14 μήνες.
2. Εγγύηση καλής εκτέλεσης 120.874,00ΕΥΡΩ (ποσοστό 5% επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας, χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.). Σε περίπτωση που το ποσοστό έκπτωσης που πρόσφερε στο διαγωνισμό ο ανάδοχος είναι μεγαλύτερο του νομίμου ορίου 12%, υποχρεούται να προσκομίσει για την υπογραφή της σύμβασης επιπλέον πρόσθετη εγγύηση καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 35 του ν. 3669/08, το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει και το 35% του προϋπολογισμού. Σε περίπτωση αναδόχου κοινοπραξίας, οι εγγυήσεις καλής εκτέλεσης είναι πάντοτε κοινές υπέρ όλων των μελών της, όπως ορίζεται στο άρθρο 39 παρ. 1 του ν. 3669/08.
Οι εγγυήσεις υποβάλλονται ως εγγυητικές επιστολές πιστωτικών ιδρυμάτων ή άλλων νομικών προσώπων που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τα ισχύοντα το δικαίωμα αυτό.
Κυριότεροι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής:
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής  / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» και Εθνικούς Πόρους και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α/24-8-93).
Τα γενικά έξοδα, όφελος κ.λ.π. του Αναδόχου και οι επιβαρύνσεις από φόρους, δασμούς κ.λ.π. καθορίζονται στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ. Ο Φ.Π.Α. βαρύνει τον Κύριο του Έργου.
Οι πληρωμές θα γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 3669/08. Η πληρωμή του εργολαβικού τιμήματος θα γίνεται σε EURO.
Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο.
Δεν προβλέπεται η πληρωμή πριμ στην παρούσα σύμβαση.
Κριτήριο Ανάθεσης:
Κριτήριο ανάθεσης αποτελεί η βέλτιστη προσφορά όπως ορίζεται στο άρθρο 8 του ν.3669/08. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με σύστημα προσφοράς του περιλαμβάνει μελέτη – κατασκευή σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3669/08.
Tα κριτήρια αξιολόγησης της τεχνικής προσφοράς παρουσιάζονται αναλυτικά στη συνέχεια.
α/α
Περιγραφή Κριτηρίου/Υποκριτηρίου
Συντελεστής βαρύτητας
Κ1. Aρτιότητα και ποιοτική στάθμη προσφερόμενης τεχνικής λύσης
Κ1.1
Ορθότητα σχεδιασμού και λειτουργικότητα των νέων μονάδων του έργου (επάρκεια μεγέθους και γεωμετρικών χαρακτηριστικών μονάδων, επίτευξη των απαιτούμενων αποδόσεων, πρόβλεψη επεκτάσεων κ.λπ.)
70
Κ1.2
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου από αρχιτεκτονικής και αισθητικής άποψης
10
Κ1.3
Ελαχιστοποίηση περιβαλλοντικών οχλήσεων
10
Κ1.4
Ελαχιστοποίηση καταναλισκόμενης ενέργειας
10
Συντελεστής βαρύτητας  κριτηρίου Κ1
35
Κ2. Πληρότητα και αρτιότητα τεχνικής μελέτης προσφοράς
Κ2.1
Υδραυλική μελέτη (υδραυλικοί υπολογισμοί)
30
Κ2.2.
Μηχανολογική μελέτη (Φάκελος Η/Μ εξοπλισμού, σχέδια διάταξης Η/Μ εξοπλισμού μονάδων, κλπ.)
30
Κ2.3
Ηλεκτρολογική μελέτη
10
Κ2.4
Χημικοτεχνική μελέτη (πληρότητα και ορθότητα υγιεινολογικών υπολογισμών, περιγραφών, μελέτη λειτουργικού κόστους, σχεδιασμός μονάδων,κ.λπ.)
30
Συντελεστής βαρύτητας  κριτηρίου Κ2
35
Κ3. Ηλεκτρομηχανολογικός Εξοπλισμός
Κ3.1
Ποιότητα και επάρκεια προσφερόμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (δυναμικότητα, χαρακτηριστικά λειτουργίας, προέλευση - αποδεδειγμένη αξιοπιστία κατασκευαστή εξοπλισμού, ύπαρξη εφεδρείας)
65
Κ3.2
Αντιδιαβρωτική προστασία και υλικά κατασκευής του προσφερομένου εξοπλισμού
20
Κ3.3
Πληρότητα, επάρκεια, λειτουργικότητα και ευελιξία προσφερομένου συστήματος αυτοματισμού και τηλε-ελέγχου εγκαταστάσεων (όργανα μέτρησης, PLC, λογισμικό, κλπ.)
15
Συντελεστής βαρύτητας  κριτηρίου Κ3
30
Συμβατικά Τεύχη και συμπληρωματικά έγγραφα - τρόπος απόκτησης:
Παραλαμβάνονται από τον Δήμο Μουζακίου, Μουζάκι Ν. Καρδίτσας, Ταχ.Κωδ.: 43060, Τηλ.: 24453- 50134 & 50135, Fax: 24450- 49097,  Πληροφορίες: Κα ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ &  Κο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΠΛΕΤΣΑ, μέχρι τις 15/12/2010  όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 14:00, με την καταβολή ποσού 200 ευρώ,  εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή.
Προθεσμία ληξησ τησ προθεσμιασ παραλαβής των προσφορών : 21η-12-2010 και ώρα 10:00 στον Δήμο Μουζακίου, Μουζάκι Ν. Καρδίτσας.
Γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσφορά: Επίσημη γλώσσα της διαδικασίας είναι η Ελληνική και όλα τα στοιχεία αυτής, καθώς και κάθε έγγραφο της Υπηρεσίας, θα είναι συντεταγμένα στην Ελληνική γλώσσα ή θα συνοδεύονται από νόμιμη ελληνική μετάφραση.
χρονοσ ισχυοσ προσφορων: Δεκατρείς (13) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
Περίληψη διακήρυξης στην εφημερίδα της Ε.Ε. στάλθηκε στις 22/10/2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΤΣΟΣ