Να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Μουζακίου ζητά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κωτσός

Με έγγραφό του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, τον Υφυπουργό κ. Ρόβλια και τους Βουλευτές του Νομού μας ζητά να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Μουζακίου, ενώ παράλληλα το όλο θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, όπου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου είναι το παρακάτω:

«Πληροφορούμαστε ότι επίκειται τα κλείσιμο της ΔΟΥ Μουζακίου ενόψει της γενικότερης αναδιάρθρωσης που επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που συντελείται τα τελευταία χρόνια με πλήθος παρεμβάσεων (ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι έγιναν πάνω από 50εκ ευρώ ιδιωτικές επενδύσεις και εξυπηρετήθηκαν από την ΔΟΥ Μουζακίου) , αντιθέτως η κατάργηση της ΔΟΥ , θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Σας Υπενθυμίζουμε ότι:

Η ΔΟΥ Μουζακίου εξυπηρετεί μια ευρύτερη περιοχή πληθυσμού 25.000 κατοίκων στην οποία ανήκουν οι Δήμοι Μουζακίου, Αργιθέας, Αχελώου και Ανατολικής Αργιθέας με πλήθος ιδιαιτεροτήτων (δυσκολία στην μετακίνηση, απομακρυσμένες ορεινές περιοχές κλπ )

Στην έδρα του Δήμου υπάρχουν σήμερα και λειτουργούν σε συνεργασία με την ΔΟΥ Μουζακίου το Δασαρχείο, το Ειρηνοδικείο ,το Αστυνομικό Τμήμα ,το Κέντρο Υγείας, Γραφείο ΟΑΕΔ,το γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υποκατάστημα του ΙΚΑ, Κτηνιατρική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες που συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου .

Η παρουσία της ΔΟΥ συμβάλλει οικονομικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά στην περιοχή και το κόστος που θα προκύψει από πιθανή κατάργησή της θα είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με τα οφέλη από τη λειτουργία της.

Το κλείσιμο της ΔΟΥ θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην εξυπηρέτηση των Δημοτών με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλύτερη λειτουργία όλων των κρατικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή

Στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα για την κοινωνία του τόπου μας ,την οικονομία της περιοχής μας και τα έσοδα του Υπουργείου σας.

Θεωρούμε ως εκ τούτου αναγκαίο την συνέχιση της λειτουργίας της ΔΥΟ Μουζακίου και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση»

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Μουζακίου

Γιώργος Κωτσός