Σύσκεψη για τη φημολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ και της ΔΟΥ στο Μουζάκι

Παρουσία πλήθους δημοτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία των βουλευτών κ.κ. Θεοχάρη, Τσιάρα και Ταλιαδούρου, του αντιπεριφερειάρχη κ . Τσιάκου και του πολιτευτή κ. Παπά η προγραμματισμένη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Μουζακίου και αφορούσε τη φημολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ και της ΔΟΥ που έχουν έδρα στο Μουζάκι.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός αφού ευχαρίστησε τόσο τους επίσημους καλεσμένους και κυρίως τους πάρα πολλούς δημότες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο ανέφερε τα παρακάτω:

«Αφού σας ευχαριστήσω για τη δυναμική σας παρουσία, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι συγκεντρωθήκαμε για να συντονίσουμε τη δράση μας, αναφορικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Μουζακίου.

Εκτιμούμε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει άνευ προηγουμένου υποβάθμιση για τον Καλλικρατικό Δήμο Μουζακίου όπως επίσης και για την περιοχή της Αργιθέας, καθώς σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες που αφορούν την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρηματιών θα απομακρυνθούν από την έδρα το Μουζάκι. Το γεγονός αυτό θα επιβαρύνει με κόστος σε χρόνο και χρήμα τους πολίτες και θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Θυμίζω ότι στην προηγούμενη περίοδο οι ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή ξεπέρασαν τα 50 εκ. ΕΥΡΩ και σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα το γεγονός ότι στο Μουζάκι υπάρχουν οι περισσότερες εμπλεκόμενες με τους επιχειρηματίες υπηρεσίες. Η απομάκρυνσή τους θα μειώσει το δυναμισμό της περιοχής και σίγουρα θα αποτρέψει πολλούς να επενδύσουν καθώς θα αυξηθούν οι απαιτήσεις σε χρόνο και σε χρήμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την εφορία και το ΙΚΑ. Ιδιαίτερα για την απομακρυσμένη περιοχή της Αργιθέας το κόστος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς θα απαιτείται ακόμη και διανυκτέρευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στην Καρδίτσα»

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο της κατάργησης του ΙΚΑ και της ΔΟΥ στο Μουζάκι εξέφρασαν και οι τρεις παρευρισκόμενοι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης καθώς και όλοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Καταλυτική ήταν η παρέμβαση των συνδικαλιστών των εργαζομένων του ΙΚΑ που επεσήμαναν ότι αν το προσωπικό του ΙΚΑ Μουζακίου αυξηθεί από τα 4 στα 4 άτομα δεν συντρέχει λόγος κατάργησής του.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκε η συντονιστική επιτροπή του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με τους 5 κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ώστε να του θέσουν υπ΄ όψιν του τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και να ζητήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο υπηρεσιών.