Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ο Δήμος Μουζακίου για ΔΟΥ και ΙΚΑ

•   Θα κλείσουν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου Δήμος, Επιχειρήσεις και θα γίνει κατάληψη της γέφυρας του Μουζακίου

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή του κλεισίματος της ΔΟΥ και του ΙΚΑ Μουζακίου θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Μουζακίου μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το διαπαραταξικό συντονιστικό όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου.


Το διαπαραταξιακό συντονιστικό όργανο του Δήμου Μουζακίου συνεδρίασε μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας όπου ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ενημέρωσε το σώμα πως δεν στάθηκε δυνατό να κλειστούν ραντεβού με τους Υπουργούς που είναι αρμόδιοι για τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ, καθώς οι τελευταίοι δεν έδειξαν διάθεση να δεχθούν τους βουλευτές του Νομού και τους φορείς του Δήμου Μουζακίου.


Στη συνεδρίαση του συντονιστικού συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώτης και ο  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Γκαραβέλας..
Εκεί μετά την αδιαφορία των Υπουργών να δεχθούν τους φορείς του Δήμου Μουζακίου προκειμένου να τους καταθέσουν τα επιχειρήματά τους για την αναγκαιότητα να παραμείνουν σε λειτουργία τόσο η ΔΟΥ Μουζακίου όσο και το ΙΚΑ αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε πρώτη φάση να κλείσει ο Δήμος Μουζακίου, οι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να γίνει 2ωρη κατάληψη της γέφυρας του Μουζακίου, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Με την παραπάνω μορφή κινητοποιήσεων συμφώνησε και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βλαχογιάννη η οποία για λόγους υγείας δεν συμμετείχε στη σύσκεψη. Επίσης υπήρξε επικοινωνία με το Δήμαρχο Αργιθέας κ. Καναβό, ο οποίος δήλωσε ότι και ο Δήμος Αργιθέας θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθότι η λειτουργία των δύο υπηρεσιών ΔΟΥ και ΙΚΑ Μουζακίου επηρεάζει σημαντικά και τον απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο Δήμο Αργιθέας.


«Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε δυναμικά προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας για παραμονή της ΔΟΥ και του ΙΚΑ στο Μουζάκι. ¨Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση και την ανάπτυξη  της ευρύτερης περιοχής, καθώς δεν εξυπηρετούν μόνο το Δήμο Μουζακίου, αλλά και τη δυσπρόσιτη και απομακρυσμένη περιοχή της Αργιθέας. Είχαμε ζητήσει με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ του Νομού μας,  να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να τους θέσουμε τα επιχειρήματά μας, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δε στάθηκε δυνατό, καθώς τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος δεν δέχθηκαν να τους επισκεφθούμε. Επειδή θεωρούμε ότι περιφερειακή ανάπτυξη δεν μπορεί να συντελεστεί με την αποψίλωση της περιφέρειας από υπηρεσίες και δομές, θα αγωνιστούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο Δήμος Μουζακίου να καταστεί στην ουσία τοπικό κυβερνείο, όπως εξάλλου προβλέπει και ο Καλλικράτης και όχι μία μαραζωμένη και απαξιωμένη περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.