Όχι του Δήμου Μουζακίου για ΟΣΕ και 5 ΕΥΡΩ στα Νοσοκομεία

Την αντίθεσή εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου για δύο μείζονος σημασίας θέματα όπως είναι η κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ που αφορούν τη Δυτική Θεσσαλία και την επιβολή του ποσού των 5 ΕΥΡΩ για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.


Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε τα παρακάτω ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου ομόφωνα εκφράζει την πλήρη αντίθεση και την αγανάκτησή του για την κατάργηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων που αφορούν τη Δυτική Θεσσαλία.
Με την αναστολή δρομολογίων που αφορούν τη γραμμή Λάρισας – Παλαιοφάρσαλου και Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου επιτείνεται η απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας και ταυτόχρονα δυσχεραίνεται η ζωή των κατοίκων της περιφέρειας.
Παρά το γεγονός ότι υπήρχε σαφής δέσμευση κυβερνητικών παραγόντων για επαναδρομολόγηση του intercity 47/48 το οποίο αναχωρούσε από την Καλαμπάκα το πρωί και την Αθήνα το απόγευμα και εξυπηρετούσε πάρα πολλούς συμπολίτες μας, αντί να έχουμε λύση του συγκεκριμένου προβλήματος έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της λειτουργίας του ΟΣΕ στη Δυτική Θεσσαλία.
Η αναστολή δρομολογίων του ΟΣΕ πλήττει κυρίως τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της περιοχής μας, καθότι το τρένο είναι κατ’ εξοχήν λαϊκό μέσο μαζικής μεταφοράς.
Καλούμε τον Υπουργό Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα να επαναπροσδιορίσει τη στάση του και να επαναφέρει αφ’ ενός μεν το δρομολόγιο 47/48 και παράλληλα να μην υπάρξει καμία αναστολή των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων του ΟΣΕ στη Δυτική Θεσσαλία»


Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
Φροξυλιάς Βάιος