Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μουζακίου

Στο κατάμεστο Apolis, στο Μουζάκι έκοψε την  πρωτοχρονιάτικη πίτα της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μουζακίου ( ΔΗΚΕΜ).


Με την ευκαιρία κοπής της πίτας, οι δομές που λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΔΗΚΕΜ παρουσίασαν ένα μικρό μέρος από τη δουλειά τους.
Έτσι το Δημοτικό Ωδείο εκπροσώπησαν τρεις μαθητές του, που έπαιξαν γνωστά κομμάτια στο πιάνο, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών εντυπωσίασε με το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν οι μικροί μαθητές τους και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι παρουσίασε ένα μικρό δείγμα από τα έργα ζωγραφικής των παιδιών αλλά και ενηλίκων. Η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μουζακίου συμμετείχε στην εκδήλωση και εντυπωσίασε με την ωραία παρουσίαση των τραγουδιών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΜ κ. Θωμάς Καλαμπαλίκης σε σύντομο χαιρετισμό δήλωσε :
« Με τη συμβολική κοπή της πίτας της, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση εισέρχεται στο νέο έτος δυναμικά και ταυτόχρονα πολύ παραγωγικά. Το Διοικητικό της Συμβούλιο με εργατικότητα και μεθοδικότητα έχει καταφέρει να εφαρμόζει προγράμματα και δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, από τα οποία ωφελούνται πολύ συνδημότες μας, κάθε ηλικίας.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετεί πάρα πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από βοήθεια και ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα σε μεγάλο αριθμό ατόμων. Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» συμπληρώνει δυο χρόνια ζωής και εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Μουσική αγωγή , θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι και άθληση είναι οι κύριες δραστηριότητες του κέντρου σήμερα. Το  «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι» εκπαιδεύει και αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο , τις κλίσεις και δεξιότητες πολλών παιδιών αλλά και ενηλίκων που παρακολουθούν τα μαθήματα. Τέλος το «Δημοτικό Ωδείο», αναγνωρισμένο πλέον από το κράτος, συμβάλει τα μέγιστα στην προαγωγή της μουσική παιδείας στον τόπο μας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ανάπτυξη του ωδείου και η συμμετοχή νέων κυρίως στις τάξεις του.

Κλείνοντας  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της ΔΗΚΕΜ, που με την εργατικότητά τους, το ταλέντο τους αλλά και τη διάθεση για δουλειά, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και απαιτήσεις της Δημοτικής αρχής και  μας κάνουν όλους περήφανους.»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Γιώργος Κωτσός, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βάιος Φροξυλιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Μπαλατσός Θανάσης, Ζαρνακούπης Νίκος και Στάθης Φάνης.