Ημερίδα με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό διοργάνωσε το Γενικό Λύκειο Μουζακίου

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Μουζακίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Γονείς και μαθητές παρακολούθησαν τις σχετικές εισηγήσεις, από την υπεύθυνη του γραφείου ΚΕΣΥΠ Ν. Καρδίτσας κα. Τσιούντου Νατάσα και τη συνεργάτιδά της κα Κατσιγιάννη Ελένη.


Με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, τόνισαν τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αξιολογούνται και να σταθμίζονται, κυρίως από τους μαθητές, για την επιλογή των σχολών προτίμησης στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων και γενικά στην επιλογή του επαγγέλματος κάθε νέου.


Ο χαρακτήρας, οι δεξιότητες, τα πρότυπα κάθε ατόμου ξεχωριστά και δυναμικές των επαγγελμάτων, θεωρήθηκαν ως τα κυρίαρχα στοιχεία που πρέπει να καθορίζουν τις επιλογές σπουδών και επαγγελμάτων από τους νέους, μετά το τέλος της βασικής τους εκπαίδευσης.
Σε πολλά σημεία της εκδήλωσης οι γονείς διατύπωσαν ερωτήσεις , απορίες και σκέψεις σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και διεξήχθη μια γόνιμη συζήτηση.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, κλιμάκιο από τη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα , παρέλαβε τη σκυτάλη της ενημέρωσης.


Παρουσίασαν στους μαθητές στοιχεία από το επάγγελμα του στρατιωτικού. Τονίστηκαν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του επαγγέλματος και της διάρκειας των σπουδών στις στρατιωτικές σχολές.
Σε πολλά σημεία της ενημέρωσης, διευκρινίστηκε προς τους μαθητές η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού για τις στρατιωτικές σχολές και επισημάνθηκαν τα ιδιαίτερα σημεία που χρειάζονται προσοχή.
Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, οι βαθμοί για το 1ο τετράμηνο του σχολικού έτους.