Προβλήματα το Δήμο Μουζακίου από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησαν σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε.
Τα προβλήματα εστιάστηκαν κυρίως στο Ριζοβούνι, το Αγναντερό και τη Μαγούλα όπου η στάθμη των νερών ανέβηκε πολύ ψηλά μ’ αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν με την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου, καθώς οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Στεφανή και τα μηχανήματα του Δήμου επενέβησαν άμεσα και έδωσαν εφικτές λύσεις.


Στο μεταξύ μεγάλο είναι το πρόβλημα από την υπερχείλιση του Οξυώτη ποταμού, καθώς στο ύψος του Οικισμού Τρυγώνα της Δρακότρυπας πλημμύρισαν παρακείμενες εκτάσεις και κινδύνεψαν και σπίτια.
Τις  περιοχές  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τους προέδρους των χωριών, τους αντιδημάρχους κ.κ. Στεφανή και Μηνίτσιο, ενώ την κατάσταση του Πάμισου Ποταμού αξιολόγησε επιτόπου κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου.


Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τα πλημμυρικά φαινόμενα ετοιμάζει μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας που θα υποβληθεί στο ΕΣΠΑ.
«Οι μεγάλες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε χωριά του Δήμου μας, τα οποία προσπαθήσαμε να απαντήσουμε άμεσα με τα μηχανήματα του Δήμου. Στο μεταξύ η τεχνική μας υπηρεσία ετοιμάζει μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας προκειμένου να κάνουμε απαραίτητα έργα στην κοίτη του Πάμισου ποταμού που θα αποτρέπουν την υπερχείλισή του» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός.


Στο μεταξύ άμεσα αντιμετωπίστηκαν και οι χιονοπτώσεις των δύο τελευταίων ημερών στα ορεινά χωριά του Δήμου Μουζακίου, τόσο από τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος όσο και με μίσθωση ιδιωτικών μέσων που δούλεψαν συστηματικά ώστε να δοθεί το συντομότερο δυνατό η πρόσβαση στο ορεινό οδικό δίκτυο.