Παράταση στους Αγροτικούς Γιατρούς και επάρκεια μικροβιολογικού υλικού

Ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο ο
Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου


Τα μισά αγροτικά ιατρεία που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, θα μείνουν χωρίς γιατρό μετά τις 15 Μαρτίου καθώς λήγει η Υπηρεσία Υπόχρεα Υπαίθρου των Αγροτικών Ιατρών που υπηρετούν σ’ αυτά.
Επί πλέον λόγω έλλειψης μικροβιολογικού υλικού, παρατηρείται αδυναμία στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου να γίνει το σύνολο των μικροβιολογικών εξετάσεων με συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών που τις έχουν ανάγκη.
Τα παραπάνω επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και ζητά να υπάρχει επάρκεια μικροβιολογικού υλικού και να εγκριθεί η παράταση στις συμβάσεις των αγροτικών ιατρών, ώστε να μην υπάρξει κενό στην ιατρική κάλυψη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Μουζακίου.


Το πλήρες κείμενο που απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός στον Υπουργό Υγείας είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σας κάνουμε γνωστό ότι στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου υπηρετούν 26 Αγροτικοί Γιατροί στα 23 Περιφερειακά Ιατρεία που ανήκουν στο Κ.Υ. εκ των  οποίων τα 13 είναι άγονα.. Στο μεταξύ μετά τις 15 Μαρτίου λήγει η Υπηρεσία Υπόχρεα Υπαίθρου των μισών περίπου αγροτικών γιατρών, με συνέπεια να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη πολλά αγροτικά ιατρεία και οι αντίστοιχοι δημότες μας που καλύπτονται απ’ αυτά.
Επειδή όλοι οι αγροτικοί γιατροί των οποίων η σύμβαση λήγει μέχρι 15 Μαρτίου έχουν καταθέσει αίτηση παράτασής της, σας παρακαλούμε να εγκρίνετε τις αιτούμενες παρατάσεις, ώστε να μην υπάρξει κενό στην ιατρική κάλυψη μεγάλου μέρους της ευρύτερης περιοχής Μουζακίου.

Τέλος σας κάνουμε γνωστό ότι στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου υπάρχει έλλειψη μικροβιολογικού υλικού μ’ αποτέλεσμα να παρατηρείται δυσχέρεια στην υλοποίηση των απαιτούμενων μικροβιολογικών εξετάσεων. Το αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία των δημοτών μας που έχουν ανάγκη των παραπάνω εξετάσεων.

Εκτιμούμε ότι το συντομότερο δυνατό θα δώσετε λύση και σ’ αυτό το ζήτημα, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.»