Να επανενταχθεί το Κέντρο Υγείας Μουζακίου στη Γ’ Ζώνη

Ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός από τον Υπουργό κ. Λοβέρδο

Την επανένταξη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου στη Γ’ Ζώνη ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο,
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:


«Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ευθύνης σε Πανθεσσαλικό επίπεδο όπως επίσης ανήκουν και τα περισσότερα Περιφερειακά Ιατρεία σ’ αυτό (23 Π.Ι. εκ των οποίων τα 13 άγονα)
Από το Κ. Υ. Μουζακίου εξυπηρετείται όλη η ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αργιθέας με πολλά απομακρυσμένα χωριά. Το Μουζάκι απέχει από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο 30 χιλιόμετρα που είναι η μεγαλύτερη των άλλων δύο Κ.Υ. του Νομού. Επίσης ανήκει στο Κ.Υ. Μουζακίου και τουριστική περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (2.000 ξενοδοχειακές κλίνες) που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του Νομού Καρδίτσας.

Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να εξετάσετε την επανένταξη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου στη Γ’ Ζώνη όπως ίσχυε μέχρι 8/12/2010 και έτσι να υπάρχει πλήρης κάλυψη των εφημεριών δεδομένου ότι, βάσει του Ν.3868 και ως Β’ Ζώνη παραμένουν ακάλυπτες 8-9 εφημερίες μηνιαίως με έλλειψη γιατρού ειδικότητας.»

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Κωτσός