Άνευ προηγουμένου επιδρομή στα σχολεία μας

• Δήλωση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων

«Άνευ προηγουμένου επιδρομή σε βάρος των σχολειών μας» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και που περνά μέσα από συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων.
«Ξεπέρασε ακόμη και τα πλέον δυσοίωνα σενάρια το σχέδιο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.. Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι ήταν κατ’ επίφαση η δήθεν κοινωνική διαβούλευση στην οποία μας καλούσαν να συμμετέχουμε και δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το άλλοθι για τις προειλημμένες αποφάσεις που είχαν λάβει και έψαχναν τρόπο να τις νομιμοποιήσουν κοινωνικά και πολιτικά» επισημαίνει ο κ. Κωτσός και συνεχίζει:


«Τι είδους αναβάθμιση των σχολείων  είναι αυτή που προωθεί το Υπουργείο όταν:
• Το δημοτικό σχολείο Αγναντερού μέχρι πρότινος ήταν 6θέσιο και τώρα που συνενώνεται με εκείνο του Παλαιοχωρίου υποβαθμίζεται σε 4θέσιο!!!!.
• Το δημοτικό σχολείο Μαυρομματίου μέχρι πρότινος ήταν 4θέσιο και τώρα που συνενώνεται με άλλα 4 σχολεία  (1/θέσιο Γελάνθης, 1/θέσιο Πύργου Ιθώμης, 2/θέσιο Λαζαρίνας, 1/θέσιο Αγίου Ακακίου) γίνεται   5/θέσιο!!!!
• Καταργούνται με μία μονοκονδυλιά το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαναρίου και δεν γίνεται κανένας λόγος για το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου.
• Καταργούνται το Γυμνάσιο Αγναντερού και οι Λυκειακές τάξεις Μαγούλας και δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι θέσεις τόσο της αυτοδιοίκησης, όσο και της τοπικής κοινωνίας που πλέον αγωνιά που θα πάνε σχολείο τα παιδιά της.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτός ο βίαιος τρόπος κατάργησης και συγχώνευσης σχολικών μονάδων στο νομό μας αγγίζει το 45% δίνοντας μία θλιβερή πρωτιά σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη μαθητική νεολαία να αντιδράσουν σ’ αυτή την άδικη και σκληρή μεταρρύθμιση που αντιμετωπίζει την εκπαιδευτική διαδικασία με οικονομίστικους όρους και τους μαθητές ως αριθμητικές μονάδες.
Σήμερα το απόγευμα στη σύσκεψη όλων των δημάρχων, των φορέων της εκπαίδευσης και των γονέων που θα γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας θα αποφασίσουμε για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι σ’ αυτή την επίθεση που δέχονται τόσο ο Νομός μας, όσο και τα σχολεία μας.»