Να ενισχυθεί το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου

•    Επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού στην Υπουργείου Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου


Την ενίσχυση και περεταίρω αναβάθμιση του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας και Δια  Βίου Μάθησης κ. Διαμαντοπούλου ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Φαναρίου (έδρα του πρώην Δήμου Ιθώμης) λειτουργεί με επιτυχία το μοναδικό στη Θεσσαλία Πειραματικό Γυμνάσιο.
Το Πειραματικό Γυμνάσιο στεγάζεται σ’ ένα άριστο απ’ όλες τις πτυχές κτίριο με πλήρεις υποδομές (βιβλιοθήκη, εργαστήρια φυσικής χημείας,  πληροφορικής, διαδραστικούς  πίνακες) και άρτια οργανωμένο κλειστό γυμναστήριο.
Η Διεύθυνση του Σχολείου έχει ήδη προωθήσει τη διαδικασία διασύνδεσής του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και  η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ έχει αποφασίσει θετικά επ’ αυτού.
Πεποίθησή μας είναι πως το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου επιβάλλεται όχι μόνο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, αλλά και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, διότι επιτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό έργο για ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια αντίληψη έχετε και εσείς και σας παρακαλούμε να υποστηρίξετε ενεργά το δίκαιο αυτό αίτημά μας, ώστε το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου να αποτελέσει υπόδειγμα και πρότυπο σχολικής μονάδας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Ο Δήμαρχος


Γεώργιος Κωτσός