Το δρόμο Λαζαρίνα -Μουζάκι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός

Επιτέλους το έργο ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη καθυστέρηση

Το έργο  της  κατασκευής του υπολοίπου δρόμου Μουζακίου Λαζαρίνας και συγκεκριμένα την είσοδο της Λαζαρίνας επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Ο ανάδοχος του έργου κ. Χατζηγάκης  ολοκλήρωσε την ασφαλτόστρωση στην περιοχή «Επισκοπή» του Μουζακίου μέχρι τον κόμβο της εισόδου της πόλης, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται και η  πλακόστρωση των πεζοδρομίων που οδηγούν προς το γήπεδο και το ξενοδοχείο του Λάππα. Το έργο συνεχίζεται με την αντικατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος στην είσοδο της Λαζαρίνας και υπολείπεται η κατασκευή του κόμβου στην είσοδο από την Πύλη.
Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΑΠΝΑ 2 υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως φυσικού διαδόχου της ΝΑ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2005. Την πρώτη χρονιά κατασκευάστηκε το τμήμα από τη Λαζαρίνα μέχρι τη θέση Επισκοπή και στη συνέχεια σταμάτησαν οι εργασίες κατ’ αρχήν λόγω εμπλοκής της αρχαιολογικής υπηρεσίας και στη συνέχεια λόγω των απαλλοτριώσεων που έπρεπε να διευθετηθούν.
«Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Μουζακίου απ’ ότι διαφαίνεται οδεύει στην ολοκλήρωσή του καθώς ο ανάδοχος του έργου έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τις εργασίες του δρόμου Μουζακίου Λαζαρίνας.» δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός μετά τη συζήτηση που είχε με τον ανάδοχο του έργου επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο προκειμένου να προωθηθούν όσο γίνεται πιο σύντομα οι λογαριασμοί που έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που αγγίζουν τα 400.000 ΕΥΡΩ, για +να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες και στον κόμβο.
Στο ίδιο έργο είναι ενταγμένος και ο κόμβος εισόδου του Μουζακίου από την πλευρά της Πύλης και της Λαζαρίνας. Ο κόμβος που μελετήθηκε από το Δήμο Μουζακίου θα είναι κυκλικός και θα ρυθμίζει τις κυκλοφορίες των δρόμων Μουζακίου Τρικάλων, και Μουζακίου Πύλης καθώς και τις εισόδους και εξόδους αυτών των οδών προς την πόλη του Μουζακίου.