Καραϊσκάκεια 2011

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Καραϊσκάκεια στο χωριό μας. Την δεύτερη μέρα του Πάσχα, στις 25 Απριλίου το Μαυρομμάτι φόρεσε τα γιορτινά του για να τιμήσει το τέκνο της, το μεγάλο ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του ΄21.

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ του Δήμου Μουζακίου, η Δημοτική Κοινότητα Μαυρομματίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραϊσκάκης συνδιοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τα Καραϊσκάκια 2011, μια πάγια εκδήλωση του Δήμου Μουζακίου, τιμή στον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Το εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος και μουσικής μπάντας από τη σχολή Αστυνομίας Καρδίτσας, επίσημοι και λαός κατευθύνθηκαν στην πλατεία του χωριού μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγχωριανός μας φιλόλογος κ. Νίκος Βλάχος τονίζοντας τη σημασία της δράσης του Αρχιστράτηγου στη πορεία και την εξέλιξη της επανάστασης. Η συγγραφέας κυρία Ελένη Τέγου,  απαγγέλλοντας ποιήματα με θέματα την επανάσταση και τον μεγάλο ήρωα, έδωσε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό τόνο στην εκδήλωση και χειροκροτήθηκε απ΄όλους.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ράξας Τρικάλων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και έκλεισαν την εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.