Εκτός Γ’ Ζώνης έμεινε το Κέντρο Υγείας Μουζακίου


•    Κοινή επιστολή των Δημάρχων Μουζακίου κ. Κωτσού και Αργιθέας κ. Καναβού στον Υφυπουργό κ. Ρόβλια

Με αφορμή το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Μουζακίου δεν συμπεριλήφθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, που αφορά τον καθορισμό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας αγόνων και απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών που εντάσσονται στη Γ’ ζώνη σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν. 3918/2011 «περί διαρθρωτικών αλλαγών στο σύστημα υγείας» οι Δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας κ. κ. Κωτσός και Καναβός απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στον Καρδιτσιώτη Υφυπουργό κ. Ρόβλια.:

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ

Με χαρά πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι διευθετήθηκε το ζήτημα της υπαγωγής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων στη Γ’ Ζώνη σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν. 3918/2011 «περί διαρθρωτικών αλλαγών στο σύστημα υγείας»
Μένουμε όμως με την απορία και την πικρία διότι το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το οποίο σημειωτέον εξυπηρετεί την πλέον ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή του Νομού μας, την  Αργιθέα, έμεινε εκτός αυτής της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι έχουμε κινήσει τη σχετική διαδικασία εδώ και πολύ καιρό.
Η σχετική επιστολή την οποία είχαμε αποστείλει στις 10/03/2011 στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέδρο και κοινοποιήσαμε σ’ εσάς είναι η παρακάτω:
«Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ευθύνης σε Πανθεσσαλικό επίπεδο όπως επίσης ανήκουν και τα περισσότερα Περιφερειακά Ιατρεία σ’ αυτό (23 Π.Ι. εκ των οποίων τα 13 άγονα)
Από το Κ. Υ. Μουζακίου εξυπηρετείται όλη η ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αργιθέας με πολλά απομακρυσμένα χωριά. Το Μουζάκι απέχει από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο 30 χιλιόμετρα που είναι η μεγαλύτερη των άλλων δύο Κ.Υ. του Νομού. Επίσης ανήκει στο Κ.Υ. Μουζακίου και τουριστική περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (2.000 ξενοδοχειακές κλίνες) που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του Νομού Καρδίτσας.
Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να εξετάσετε την επανένταξη του Κέντρου Υγείας Μουζακίου στη Γ’ Ζώνη όπως ίσχυε μέχρι 8/12/2010 και έτσι να υπάρχει πλήρης κάλυψη των εφημεριών δεδομένου ότι, βάσει του Ν.3868 και ως Β’ Ζώνη παραμένουν ακάλυπτες 8-9 εφημερίες μηνιαίως με έλλειψη γιατρού ειδικότητας.»
Είμαστε βέβαιοι κύριε Υφυπουργέ ότι θα εξαντλήσετε όλη σας την πειθώ και την πολιτική σας ισχύ προς τους αρμόδιους Υπουργούς, κ.κ. Λοβέρδο και Σαχινίδη, ώστε άμεσα να αρθεί αυτή η προφανής αδικία σε βάρος της περιοχής Μουζακίου και Αργιθέας και κυρίως των κατοίκων της που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.


Με τιμή
Οι Δήμαρχοι

Μουζακίου                                                                   Αργιθέας

Γεώργιος Κωτσός                                                       Χρήστος Καναβός