Διέρρηξαν το Δημαρχείο Αγναντερού

•    Η Αστυνομία για να επέμβει ζητούσε να υποβληθεί μήνυση και παράβολο 100 ΕΥΡΩ

Άγνωστοι χθες το πρωί διέρρηξαν το δημοτικό κατάστημα του Αγναντερού, της Δημοτικής Ενότητας του Παμμίσου και έφυγαν εγκαταλείποντας επί τόπου τα σύνεργα της κλοπής.
Το συμβάν αναφέρθηκε από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κωτσό στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας και με έκπληξη πληροφορήθηκε από τη Διοικητή πως για να επιληφθεί του συμβάντος η Αστυνομία θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση και καταβολή παραβόλου 100 ΕΥΡΩ.


Ο κ. Κωτσός αδυνατώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε επικοινώνησε και με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αγγέλη ο οποίος του επανέλαβε τα ίδια.
«Είναι αδιανόητο να απαιτείται η υποβολή μήνυσης και καταβολή παραβόλου 100 ΕΥΡΩ προκειμένου να επιληφθεί η Αστυνομία ενός περιστατικού κλοπής» δήλωσε ο κ. Κωτσός και συνέχισε:
«Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό για τους αδύναμους συμπολίτες μας, που θα πέσουν πιθανό θύματα κλοπών, καθώς θα απαιτείται η καταβολή παραβόλου 100 ΕΥΡΩ προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεσή τους. Φυσικά αν αδυνατούν να πληρώσουν το παραπάνω ποσό τότε οι κλέφτες θα μένουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι. Προφανώς μ’ αυτή τη διάταξη εκείνο που επιτυγχάνει το αρμόδιο Υπουργείο είναι να εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας, λόγω της λειψανδρίας που υπάρχει στην Αστυνομία και φυσικά της απαίτησης για καταβολή παραβόλου προκειμένου να διερευνηθεί μία κλοπή.


Επιβάλλεται το συντομότερο να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη διότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αποθρασύνει τους κλέφτες»
Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κωτσός απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπουτσή¨


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Σας κάνω γνωστό ότι σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι διέρρηξαν το δημοτικό κατάστημα του Αγναντερού, της Δημοτικής Ενότητας του Παμμίσου του Δήμου Μουζακίου εγκαταλείποντας επί τόπου τα σύνεργα της κλοπής.
Το συμβάν αναφέρθηκε από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κωτσό στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας και με έκπληξη πληροφορήθηκε από τη Διοικητή πως για να επιληφθεί του συμβάντος η Αστυνομία θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση και καταβολή παραβόλου 100 ΕΥΡΩ.


Θεωρούμε άστοχη την παραπάνω πρόβλεψη καθώς εκείνο που επιτυγχάνει είναι να εντείνει το αίσθημα της ανασφάλειας που  βιώνουν σήμερα οι συμπολίτες μας, λόγω της λειψανδρίας που υπάρχει στην Αστυνομία στην Καρδίτσα και φυσικά της απαίτησης για καταβολή παραβόλου προκειμένου να διερευνηθεί μία κλοπή.


Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι όχι μόνο θα πέφτουν θύματα κλοπών, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν και από πάνω προκειμένου η αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεσή τους. Αν μάλιστα δεν διαθέτουν τα 100 ΕΥΡΩ τότε το μόνο που θα τους μένει θα είναι να «κλαίνε τη μοίρα τους».


Εκτίμησή μας είναι πως επιβάλλεται το συντομότερο να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη διότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αποθρασύνει τους κλέφτες και τα κακοποιά στοιχεία
Είμαστε βέβαιοι ότι θα επανεξετάστε το όλο θέμα με τη δέουσα ευαισθησία που σας διακρίνει»


Με εκτίμηση
Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου»