Ξεκινά πιλοτικά η κομποστοποίηση στο Δήμο Μουζακίου

Μία νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Μουζακίου και αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς μετά την ανακύκλωση και  τη φωτοκύκλωση, προχωρά τώρα σε πιλοτική εφαρμογή κομποστοποίησης.
Ήδη προμηθεύτηκε  κάδους κομποστοποίησης και καλούνται δημότες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν κομποστοποίηση κατ’ οίκον να απευθυνθούν στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Τζιβέλη, τηλ. 2445350105 προκειμένου να τους διατεθεί ο ανάλογος κάδος.

«Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε σχέση με τη διαχείριση  των οικιακών απορριμμάτων που κομποστοποιούνται. Μετά από την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών, μετάλλων και γυαλιού, την ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών σε συνεργασία με την Φωτοκύκλωσης Α.Ε που με επιτυχία εφαρμόζουμε, περνάμε τώρα και στην κομποστοποίηση. Καλούμε τους δημότες του Μουζακίου που τους ενδιαφέρει η κομποστοποίηση να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να τους διαθέσουμε τον ειδικό κάδο προκειμένου να διαθέτουν εκεί τα οργανικά τους απόβλητα. Ευελπιστούμε η πιλοτική εφαρμογή να δώσει θετικά αποτελέσματα, ώστε στη συνέχεια να επεκτείνουμε την εφαρμογή σε μεγαλύτερο πληθυσμό.. Πιστεύουμε ότι οι δημότες μας θα ανταποκριθούν θετικά και θα μειωθεί στο ελάχιστο τελικά το ποσοστό των αποβλήτων που καταλήγει στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβέλης.Τέλος ο Δήμος Μουζακίου σύντομα ευελπιστεί να επεκταθεί και στον τομέα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών σε συνεργασία με ιδιώτες.