Διάνοιξη δρόμου στον Ελληνόπυργο

Ο Δήμος Μουζακίου αξιοποιώντας το μηχανολογικό του εξοπλισμό, προχώρησε στη διάνοιξη ενός καίριου δρόμου μέσα στον Ελληνοπυργο, ενώνοντας την πλατεία του χωριού με το νέο περιφερειακό που βρίσκεται υπό κατασκευή.


Πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους έργο, που γίνεται εξ’ ολοκλήρου με τα μηχανήματα του Δήμου, που έχει όμως τεράστια αξία, καθώς θα δώσει πρόσβαση σε πάρα πολλά οικόπεδα των χωριανών, ενώ ταυτόχρονα δίνει και κυκλοφοριακή ανάσα στο χωριό.
«Σε μία περίοδο που οι οικονομικοί πόροι της Αυτοδιοίκησης είναι ολοένα και λιγότεροι, εμείς ως Δήμος Μουζακίου, αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις που διαθέτουμε, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα των δημοτών μας. Έτσι αξιοποιούμε το μηχανολογικό εξοπλισμό μας και υλοποιούμε μικρά μεν, σημαντικά δε έργα για την τοπική μας κοινωνία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους κατοίκους του Ελληνοπύργου που μας επέτρεψαν να περάσουμε ακόμη και μέσα από κτήματά τους, χωρίς να ζητήσουν ούτε ένα ΕΥΡΩ αποζημίωση, προκειμένου να κατασκευάσουμε το δρόμο. Τέτοιες πράξεις πρέπει να βρούνε μιμητές σ’ όλο το Δήμο, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο γρήγοροι κυρίως στις διανοίξεις δρόμων, εντός οικισμών. Δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, που απαιτείται η σύμφωνη γνώμη ιδιοκτητών, προκειμένου να κατασκευαστεί ένας δρόμος, οι απαιτήσεις τους είναι υπερβολικές και η άρνηση δεδομένη. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ο δρόμος είναι απαραίτητο στοιχείο στη σύγχρονη εποχή για μία οργανωμένη κοινωνία και αν υπάρχει συναίνεση τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, αποφεύγοντας μακρόχρονες διαδικασίες όπως οι απαλλοτριώσεις και η προσφυγή σε ένδικα μέσα» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.


Από την πλευρά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Μηνίτσιος επεσήμανε: «Μία πολύ σημαντική οδική πρόσβαση παίρνει σάρκα και οστά για το χωριό μας, δίνοντας διέξοδο σ’ όλους τους κατοίκους και κυρίως πρόσβαση σ’ εκείνους που διαθέτουν οικόπεδα στη συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι δίνεται η δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης του Ελληνοπύργου σε μία έκταση που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστη, Παράλληλα να θυμίσω ότι στο τελευταίο δημοτικό μας συμβούλιο πήραμε την απόφαση να επεκτείνουμε τον οικιστικό ιστό του Ελληνοπύργου, ώστε να δώσουμε περεταίρω δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν γη για ανέγερση κατοικιών»