Στην τελική ευθεία το Μουσείο Φαναρίου

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το Μουσείο του Φαναρίου, που αναμένεται να αποτελέσει ένα στολίδι για την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου και ταυτόχρονα πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες.
Το Μουσείο φιλοξενείται σ’ ένα πετρόχτιστο κτίριο του Δήμου, ενώ δίπλα του  βρίσκεται και ένα παραδοσιακό καμίνι. Η συγκέντρωση των εκθεμάτων, αλλά και η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου προχωρά με γοργά βήματα.

Ο Δήμος Μουζακίου συνεργάζεται άψογα με τον πολιτιστικό σύλλογο Φαναρίου και τον κ. Φλωρίδη, όπως επίσης και με την Αρχαιολόγο κ. Φίλου για την τελική διαμόρφωση του Μουσείου και των εκθεμάτων.
Το Μουσείο ως δομή, μετά την ολοκλήρωσή του θα ενταχθεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μουζακίου και για τη λειτουργία του θα συγκροτηθεί επιτροπή διοίκησής του που θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Δήμου Μουζακίου, εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου, Εκπρόσωπο του Συλλόγου Φαναρίου, Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου και ένα Δημότη.


Το Μουσείο επισκέφθηκαν για να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιούμας
«Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό να παραδώσουμε σε χρήση και λειτουργία το Μουσείο Φαναρίου που θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της λαογραφίας του Δήμου  μας» δήλωσε ο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσός