Χοροί και Τραγούδια στην πλατεία του Πευκοφύτου

Θεσμό αποτελεί πλέον για το Πευκόφυτο η παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Πλατεία του χωριού μετά τον Εσπερινό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκοφύτου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Μουζακίου παρουσίασαν Δημοτικούς Χορούς υπό το συντονισμό του χοροδιδασκάλου του Συλλόγου κ. Ευθυμίου.


Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πευκοφύτου κ. Χαλίλης καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους κατοίκους τονίζοντας:
«Σας καλωσορίζω όλες και όλους σήμερα παραμονή της μεγάλης γιορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εδώ στην Πλατεία του Χωριού μας, όπου έχουμε καθιερώσει να παρουσιάζουμε δημοτικούς χορούς και τραγούδια. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας διαβεβαιώσω πως ως Τοπική Κοινότητα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη συνολική αναβάθμιση του Πευκοφύτου»

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό που με τη σειρά του συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης λέγοντας: «Κάθε χρόνο την ίδια μέρα συγκεντρωνόμαστε εδώ στην πανέμορφη πλατεία του Πευκοφύτου και μετά τον Εσπερινό απολαμβάνουμε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Εύχομαι σ’ όλους σας Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και επιτυχίες και του Χρόνου να είμαστε όλοι ξανά εδώ»

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμότατος κ. Ηλίας Νακόπουλος, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσιρογιάννη και Μηνίτσιος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Στάθης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κουτσογιάννης και Τόλια και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαλίλης