150 θέσεις πρότεινε ο Δήμος Μουζακίου στο πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας

Συνολικά 150 θέσεις πρότεινε ο Δήμος Μουζακίου και η ΔΕΥΑ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κοινωνικής εργασίας και αφορούν διάφορους τομείς, μέσα από το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα 5μηνης απασχόλησης ανέργων της περιοχής.
Οι τομείς που προτάθηκαν είναι:
•    Ο Ιατρο-κοινωνικός (έχει σχέση με  την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην ιατρο-κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη για τους δημότες του Δήμου Μουζακίου) με προβλεπόμενες θέσεις φυσικοθεραπευτών, γιατρών και Οικιακής Οικονομίας.
•    Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον (έχει σχέση με την υλοποίηση πρόσθετων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος  του Δήμου Μουζακίου) με προβλεπόμενες θέσεις εργατών πρασίνου, καθαρισμού ρεμάτων, οδηγούς μηχανημάτων, χειριστών μηχανημάτων, εργατών καθαριότητας, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, γενικών καθηκόντων, δασολόγων, δασοπόνων, τοπογράφων, δομικών έργων, αρχιτεκτόνων, μηχανολόγων, φυλάκων, ανειδίκευτων εργατών κλπ.
•    Πολιτισμός – Τουρισμός – Παιδεία (έχει σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, του τουρισμού και της παιδείας για τους δημότες του Δήμου Μουζακίου)με προβλεπόμενες θέσεις νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Χειριστών Υπολογιστών, Φυσικών, Μαθηματικών, Χημικών, Φιλολόγων, Ηλεκτρονικών,  Συμβούλων Τοπικής Ανάπτυξης, Μουσικοπαιδαγών, Καθηγητών Αγγλικών, Θεολόγων και Αρχαιολόγων.
«Είναι γνωστό σε όλους μας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας κυρίως για τη νέα γενιά είναι η ανεργία και γι’ αυτό το λόγο ως Δήμος Μουζακίου προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα προκειμένου να δίνουμε τη δυνατότητα απασχόλησης των ανέργων της περιοχής μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται σε μία καθοριστική και δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και τα οικονομικά των Δήμων και θα δώσει ανάσα σε ανέργους, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση που δοκιμάζεται σκληρά λόγω της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός
Οι δράσεις του προγράμματος θα εφαρμοστούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου δηλαδή στο Μουζάκι, στην Ιθώμη και στον Πάμισο.