Το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

•    «Να αντικατασταθεί  ο αγωγός μέχρι τη Μαγούλα και να επεκταθεί μέχρι το Αγναντερό ζητά ο κ. Κωτσός»

Το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη Μητρόπολη μέχρι το Ριζοβούνι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έργο υποδομής που αφορά τον κρίσιμο τομέα της ύδρευσης και θα δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο παλαιός αγωγός που υδρεύει κυρίως τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.
Το έργο παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει προχωρά και αφορά την αντικατάσταση αγωγού 14,8 χιλιομέτρων. Από τη Μητρόπολη μέχρι το Αρτεσιανό τοποθετείται αγωγός από ελατόχυτο σίδηρο, ενώ μέχρι το Ριζοβούνι τοποθετείται αγωγός από PVC. Ο συνολικός προϋπολογισμός της αντικατάστασης του Βόρειου Αγωγού είναι 5.500.000 ΕΥΡΩ
Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός με έγγραφό του προς την Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Σύνδεσμο Ύδρευσης επισημαίνει την αναγκαιότητα να αντικατασταθεί και το υπόλοιπο τμήμα του αγωγού από το Ριζοβούνι μέχρι την Κρανιά και τη Μαγούλα, το οποίο είναι αμιαντοκατασκευασμένο ενώ ζητά από το Σύνδεσμο Ύδρευσης να συμπεριλάβει και την επέκταση του αγωγού μέχρι το Αγναντερό
Το πλήρες κείμενο του Δημάρχου προς την Αιρετή Περιφέρεια και το Σύνδεσμο Ύδρευσης είναι το παρακάτω:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που ένα μεγάλο έργο που αφορά την ποιότητα ζωής του μεγαλύτερου μέρους της Δημοτικής Ενότητας Παμίσου του Δήμου Μουζακίου, αυτό της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
Παράλληλα θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας και την αντικατάσταση του αμιαντοκατασκευασμένου κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Ριζοβούνι, την Κρανιά μέχρι τη Μαγούλα.
Παράλληλα εκτίμησή μας είναι πως υπάρχει σοβαρή αναγκαιότητα επέκτασης του κεντρικού αγωγού μέχρι το Αγναντερό, ώστε επιτέλους η μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του Δήμου μας να πάρει νερό ύδρευσης από το Σύνδεσμο Ύδρευσης.
Εκτιμούμε πως θα αντιμετωπίσετε θα δύο αυτά αιτήματά μας με ευαισθησία και αμεσότητα διότι αφορούν τον κρίσιμο τομέα του πόσιμου νερού»

 

Ο
Δήμαρχος
Γιώργος Κωτσός