Να προχωρήσουν τα παράλληλα έργα του αναδασμού Χάρματος Καππά

Ζητά με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ζητά τη συνδρομή του, ώστε να προχωρήσουν τα παράλληλα έργα του αναδασμού του αγροκτήματος Χάρματος –Καππά.
Το περιεχόμενο του εγγράφου του Δημάρχου Μουζακίου προς τον Περιφερειάρχη είναι το παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη:

Σύμφωνα με την αριθμ. 67504/24-6-2011 του ΥΠΑΑΤ δόθηκε πίστωση 17.427.906,80 € στο Μέτρο 125Α2 του ΠΑΑ 2007-2013 για υλοποίηση πράξεων αναδασμού. Επειδή θα πρέπει να γίνει εκ νέου αίτημα για ένταξη εργασιών Εκουσίων Αναδασμών στο παραπάνω πρόγραμμα, παρακαλούμε να δώσετε πρώτη προτεραιότητα στην κατασκευή παράλληλων έργων των αναδασμών Καππά – Χάρματος διότι θεωρούμε ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Εδώ και μια 5ετία όπου παραδόθηκαν οι αναδασμοί χωρίς την κατασκευή παράλληλων έργων, οι αγρότες (οι οποίοι είναι μικροκτηματίες) έχουν υποστεί τεράστια απώλεια εισοδήματος. Τα κτήματα πλημμυρίζουν από τις χειμερινές βροχοπτώσεις και λόγω της μη ύπαρξης στραγγιστικών καναλιών, τα λιμνάζοντα ύδατα να παραμένουν στους αγρούς για πολλούς μήνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι καλλιεργητές σιτηρών να μη συγκομίζουν καθόλου τα τελευταία χρόνια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να συλλέγουν 50-150 κιλά το στρέμμα, οι βαμβακοκαλλιεργητές να αργούν να σπείρουν με αποτέλεσμα πολλές χρονιές να μην μπορούν να συλλέξουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή χρονιά) και πολλά κτήματα να μένουν ακαλλιέργητα επειδή δεν μπορούν να κατεργαστούν.
Η μη ύπαρξη δρόμων επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους αγρότες, καθώς είναι δυσχερής η διέλευσή τους στα χωράφια τους. Αναγκάζονται να περνούν μέσα από ξένα κτήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι αγωγοί άρδευσης, καθότι δεν υπάρχουν δρόμοι, περνούν στη μέση των κτημάτων με αποτέλεσμα, κάθε φορά που οι αγρότες θέλουν να κάνουν καλλιεργητικές εργασίες , να σηκώνουν τους αγωγούς και μετά να τους ξαναστρώνουν.
Η εικόνα των αναδασμών αυτών είναι απελπιστική. Οι αγρότες νοιώθουν απογοητευμένοι και παραγκωνισμένοι από την πολιτεία.
Για τους παραπάνω λόγους η ένταξη των παραπάνω αναδασμών στο μέτρο 125Α2 του ΠΑΑ 2007-2013 τη θεωρούμε επιβεβλημένη και την εκταμίευση του προϋπολογισθέντος ποσού του 1.900.000 περίπου δεδομένη. 
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο παραπάνω δίκαιο αίτημά μας και θα ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα στο αγρόκτημα Χάρματος - Καππά.

Με τιμή
Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος Μουζακίου