Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Μουζακίου

Στο 2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού, του προϊσταμένου του 3ου Γραφείου Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γκέκα, της Αντιδημάρχου κ. Τσιρογιάννη των μαθητών και πολλών γονέων.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ήταν παρών και στους Αγιασμούς του Λυκείου Μουζακίου και του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου, ενώ το Δήμο Μουζακίου εκπροσώπησε στον Αγιασμό του Γυμνασίου Μουζακίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Φροξυλιάς, στο Φανάριο ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος και στο Αγναντερό και Μαγούλα ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβέλης
Μετά τον αγιασμό, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σπύρος Θάνος αναφερόμενος στη νέα σχολική χρονιά κάλεσε τους μαθητές να προσπαθήσουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις και να αγαπήσουν το διάβασμα και το βιβλίο. Καλωσόρισε τα πρωτάκια και ευχήθηκε σ’ όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στην ομιλία του μετά τις ευχές για καλή σχολική τόνισε: «Είναι γεγονός ότι η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς καθώς το πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία είναι ακόμη και σήμερα υπαρκτό. Παράλληλα για φέτος είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη μεταφορά όλων εκείνων των μαθητών που τα σχολεία τους έκλεισαν και οφείλω να αναγνωρίσω ότι η όλη διαδικασία κύλησε με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, χάρις στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι υπάλληλοι των Δήμων, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, (Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας), ώστε να διευθετηθούν όλα τα δρομολόγια που μετέφεραν σήμερα τους μαθητές από τα χωριά τους στα σχολεία που θα φοιτούν στο μέλλον. Τα όποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν θα λυθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε τα παιδιά να μεταφέρονται χωρίς πρόβλημα στα σχολεία τους.
Παρόλα όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η εκπαίδευση οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και να προσπαθούμε σκληρά για να παρέχουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας την καλύτερη δυνατή παιδεία. »
Αναφερόμενος στους μαθητές ο κ. Κωτσός επεσήμανε: «Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σας εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και δυνατοί. Σε κάθε ξεκίνημα καλό θα είναι να θέτουμε στόχους και να τοποθετούμε τον πήχη των προσδοκιών μας ψηλά. Για να πετύχουμε  στη ζωή μας πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στην εκπλήρωσή τους. Εύχομαι η καθεμία και ο καθένας από σας με τη βοήθεια των δασκάλων σας  και των γονιών σας να έχετε μία σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και γνώση.»

Ο Προϊστάμενος  του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκέκας καλωσόρισε τα πρωτάκια, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την ουσιαστική και δημιουργική συνεργασία που είχε με τις τοπικές αρχές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και ευχήθηκε καρποφόρα και δημιουργική σχολική χρονιά.

Χωρίς Δασκάλους

Χωρίς δασκάλους ήταν χθες κατά την πρώτη ημέρα του Αγιασμού τόσο το Δημοτικό Σχολείο Ανθοχωρίου, όσο και το Νηπιαγωγείο Παλαιοχωρίου

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ της μεταφοράς μαθητών στο Δήμο Μουζακίου

Από το ΚΤΕΛ Καρδίτσας έγιναν γνωστά τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών που αφορούν το Δήμο Μουζακίου

1.   ΑΠΟ ΛΑΖΑΡΙΝΑ – ΓΕΛΑΝΘΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ
ΩΡΑ  07,40  ΠΜ

2.   ΑΠΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ  07.40  ΠΜ

3.   ΑΠΟ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  ΩΡΑ  08.00  ΠΜ

4.   ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΣΥΝ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  &
ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ   ΩΡΑ   08.00  ΠΜ

5.   ΑΠΟ ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ  07.40  ΠΜ

6.   ΑΠΟ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ  07.20  ΠΜ

7.   ΑΠΟ ΛΑΖΑΡΙΝΑ – ΓΕΛΑΝΘΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ  07.45  ΠΜ

8.   ΑΠΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟ – ΠΑΛ/ΡΙ – ΜΑΓΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ     ΩΡΑ  07.45  ΠΜ

9.   ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ – ΛΟΞΑΔΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΦΑΝΑΡΙΟΥ               ΩΡΑ  07.35  ΠΜ

10. ΑΠΟ ΛΟΞΑΔΑ – ΦΑΝΑΡΙ – ΠΥΡΓΟΣ ΙΘΩΜΗΣ – ΚΑΠΠΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
& ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ       ΩΡΑ  07.15  ΠΜ

11. ΑΠΟ ΑΓ. ΑΚΑΚΙΟ – ΠΥΡΓΟ ΙΘΩΜΗΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΦΑΝΑΡΙΟΥ           ΩΡΑ  07.15  ΠΜ

12. ΑΠΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΝΑΡΙΟΥ 
ΩΡΑ  07.15 ΠΜ