Ολοκληρώθηκε ο Κόμβος εισόδου του Μουζακίου από Αργιθέα

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατασκευής του κόμβου της εισόδου της πόλης του Μουζακίου από την πλευρά της Αργιθέας. O συγκεκριμένος κόμβος διευθετεί με τον καλύτερο τρόπο τις κινήσεις από Αργιθέα προς Καρδίτσα, προς Μουζάκι και από Μουζάκι προς Αργιθέα και Καρδίτσα.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ΕΥΡΩ μέσω του οποίου διαμορφώθηκε η είσοδος της πόλης από την πλευρά της Αργιθέας και έχει αναπλαστεί όλος ο χώρος από τον κόμβο, μέχρι την παλαιά γέφυρα του Μουζακίου, με διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, φωτισμό, χώρους πρασίνου, πεζοδρόμια.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Δήμου Μουζακίου και μέσα απ’ αυτό διαμορφώθηκε και η Τρίτη είσοδος του Μουζακίου, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κόμβοι- είσοδοι τόσο από την πλευρά της Πύλης και των Τρικάλων, όσο και από την πλευρά της Καρδίτσας.
Μέσα από το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε η αναμόρφωση όλου του χώρου, με τη δημιουργία πεζοδρομίων, τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό και τη διαμόρφωση οργανωμένων θέσεων στάθμευσης τόσο για επιβατικά αυτοκίνητα, όσο και για μεγάλα οχήματα, ώστε να μπει επί τέλους τάξη αναφορικά με τη στάθμευση όλων των οχημάτων στον παραποτάμιο χώρο.
Χθες σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε και η διαγράμμιση του κόμβου και διευθετήθηκαν όλες οι κινήσεις των οχημάτων χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα ως προς τις πορείες και τις κατευθύνσεις
«Είμαστε υπερήφανοι ως Δημοτική Αρχή, καθώς ένα ακόμη ουσιαστικό και σημαντικό έργο αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της πόλης του Μουζακίου ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για τη διαμόρφωση της εισόδου του Μουζακίου από την πλευρά της Αργιθέας που έρχεται να προστεθεί στους κόμβους από την πλευρά της Καρδίτσας και των Τρικάλων και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση της εικόνας της πόλης μας. Το Μουζάκι παίρνει όψη σύγχρονης πόλης και με την ολοκλήρωση του δικτύου της αποχέτευσης στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στη συνολική ανάπλαση του εσωτερικού του Μουζακίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για διάθεση του ειδικού οχήματος, ώστε να  πραγματοποιηθεί η  απαραίτητη διαγράμμιση του κόμβου» Δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ Κωτσός που επισκέφθηκε επί τόπου το έργο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Μηνίτσιο και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Καλαμπαλίκη.
Στο μεταξύ ο Δήμος Μουζακίου προχωρά στην εκπόνηση φυτοτεχνικής και αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάδειξη και διαμόρφωση του κόμβου που οδηγεί από την Πύλη στο Μουζάκι. Εκείνος είναι ένας  κυκλικός πρωτοποριακός κόμβος που διευθετεί πάρα πολλές κινήσεις (Λαζαρίνα – Μουζάκι, Μουζάκι – Τρίκαλα, Πύλη – Μουζάκι, Καρδίτσα – Τρίκαλα, Καρδίτσα – Λαζαρίνα κλπ) μέσα από κυκλική διαδρομή, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και ο ηλεκτροφωτισμός όλης της γύρω περιοχής.