Εκδήλωση Ενημέρωσης στην Λοξάδα

ΣΤΗ ΛΟΞΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, με πρωτοβουλία του Δήμου Μουζακίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στη Λοξάδα με θέμα τη δυνατότητα δημιουργίας οργάνωσης παραγωγών του τομέα των οπωροκηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μουζακίου.  Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός  Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Τσιρογιάννη Φανή.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας με την οποία ο Δήμος Μουζακίου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με στόχο την ενημέρωση των αγροτών αναφορικά με τις νέες εξελίξεις στη γεωργία.
Επίσης παρουσιάστηκε το σχέδιο της δημιουργίας αγοράς τοπικών προϊόντων και η δυνατότητα κατασκευής της στη Λοξάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παριστάμενους παραγωγούς, αναφέρθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς και η παράδοση που έχει η περιοχή στην παραγωγή οπωροκηπευτικών. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στην αναγκαιότητα που υπάρχει για τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας και συμπαραστάτης ακόμη και σε θέματα που θα αφορούν την εμπορική διέξοδο των προϊόντων.
«Μία από τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και των αγροτών μας και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου θεσπίσαμε και Αντιδημαρχία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την ΑΝΚΑ και το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας προχωρούμε σε συναντήσεις και ενημερώσεις στις τοπικές μας κοινότητες με στόχο την ενημέρωση των αγροτών μας για τα νέα δεδομένα και την υποστήριξή τους σ’ όποια πρωτοβουλία θέλουν να αναλάβουν. Επίσης βαρύτητα θα δοθεί και στον κτηνοτροφικό τομέα και ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί. Σε δεύτερο στάδιο, οι παραγωγοί που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον θα βρεθούν πλέον όλοι μαζί για να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία της Οργάνωσης Παραγωγών.
Πληροφορίες:
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Μουζακίου, τηλ. 2445041259
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ, τηλ. 2441042363


Για το Δήμο Μουζακίου
Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος