Λαϊκή Συνέλευση στη Μαγουλίτσα - Ολοκληρώνεται η υδρευτική γεώτρηση

Λαϊκή Συνέλευση στη Μαγουλίτσα


Με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας κ. Σπανού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου λαϊκή συνέλευση του χωριού στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων και του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού.
Στη λαϊκή συνέλευση αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν το χωριό, όπως καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων, η δημιουργία υδατόπυργου, τοποθέτηση υδρομέτρου στην κεντρική δεξαμενή, η καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, η αλλαγή δικτύου φωτισμού από την παλαιά γέφυρα στη νέα, η πορεία υλοποίησης των έργων κλπ.
Στη συνέλευση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιάς, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνίτσιος, Τσιρογιάννη, Κωνσταντάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπαλατσός, Βλάχος, Ντόντος, ο ιερέας του χωριού Παπα – Δημήτρης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπαλατσός και Αντωνόπουλος και πολλοί κάτοικοι οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν προβλήματα και έβαλαν προτεραιότητες για το χωριό.
Ο Δήμαρχος στο τέλος της συνέλευσης συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Σπανό για την πρωτοβουλία του όπως επίσης και τους κατοίκους που με το δυναμικό τους παρών απέδειξαν ότι συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά δρώμενα και αποτελούν  τη δύναμη για το Δήμαρχο και το τοπικό συμβούλιο.

 

Ολοκληρώνεται η υδρευτική γεώτρηση


Στο μεταξύ ολοκληρώνεται η  διάνοιξη νέας υδρευτικής γεώτρησης στη Μαγουλίτσα από τον ανάδοχο  κ. Γεωργίου Διαμαντή. Μέχρι στιγμής το βάθος στο οποίο έχει φτάσει η γεώτρηση είναι τα 160 μέτρα όπου το νερό που βρέθηκε είναι ποσοτικά και ποιοτικά πολύ καλό.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 54.000 και αφορά τη διάνοιξη και τον εξοπλισμό νέας υδρευτικής γεώτρησης στη Μαγουλίτσα, καθώς  η παλαιά βρίσκεται στα όριά της και είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει το χωριό χωρίς νερό.
«Λύνουμε ένα σοβαρό πρόβλημα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου μας, καθώς η παλαιά γεώτρηση της Μαγουλίτσας αντιμετωπίζει κόπωση από τη μακροχρόνια χρήση και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ύδρευση των κατοίκων του χωριού» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός