ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ

ΑΔΑ:ΒΙΗΜΩΚΕ-ΔΛΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Μουζάκι, 15/4/2014
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                    Aρ.πρωτ.: 6924
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                                           


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑΣ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) την αριθ.  39/2014  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων
δ) την  αριθ. 70/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας

Προκηρύσσει φανερή πλειοδοτική δημοπρασία , για την εκμίσθωση αγροτεμαχίου της τοπικής κοινότητας Μαγουλίτσας ,   η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα του Μουζακίου, στις 30 Απριλίου 2014,ημέρα Τετάρτη  και  ώρα 10.00π.μ.-11.00π.μ.  ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) .

Τα προς εκμίσθωση αγροτεμάχια είναι τα κάτωθι:


Τοπική Κοινότητα Μαγουλίτσας

1.    4,042 στρέμματα στη θέση «Αχούρια 111» της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας

Η Επιτροπή Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) θα ενεργήσει στη δημοπρασία με τους παρακάτω αναφερόμενους όρους:
Άρθρο 1ο
Η διάρκεια της μίσθωσης όλων των ανωτέρω αγροτεμαχίων ορίζεται σε πέντε (5) έτη.
Άρθρο 2ο
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81 γραμμάτιο είσπραξης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τραπέζης κτλ σε ποσοστό ίσο προς το 10% του οριζομένου ως ελαχίστου ορίου πρώτης προσφοράς ήτοι 3,00 ευρώ/ στρέμμα:


    12,13 € για το αγροτεμάχιο 4,042 στρέμ. στη θέση «Αχούρια 111» της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας






Άρθρο 3ο
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει αυτό στην επιτροπή της δημοπρασίας πριν από την έναρξη του συναγωνισμού, στην οποία πρέπει να παρουσιάσει το για το σκοπό αυτό νόμιμο πληρεξούσιο.


Άρθρο 4ο
Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη, η δε δέσμευση αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά  τον τελευταίο πλειοδότη, κάθε τεμαχίου.                                     
Άρθρο 5ο
Ο τελευταίος πλειοδότης κάθε τεμαχίου υποχρεούται να παρουσιάσει στην επιτροπή του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81 αξιόχρεο εγγυητή ο οποίος θα συνυπογράψει τα Πρακτικά της Δημοπρασίας και θα είναι αλληλέγγυος και εξ ολοκλήρου συνυπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.
Άρθρο 6ο
Ο τελευταίος πλειοδότης κάθε τεμαχίου δεν αποκτά κανένα δικαίωμα αποζημίωσης λόγω μη έγκρισης των Πρακτικών της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα.
Άρθρο 7ο
Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των:

    Τριάντα (30) ευρώ ανά στρέμμα για το αριθμ. 111 αγροτεμάχιο

Άρθρο 8ο
Το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε μία (1) δόση την πρώτη (1) Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Σε περίπτωση μη καταβολής του μισθώματος στην καθοριζομένη ημερομηνία θα ακολουθείται η διαδικασία της έξωσης.

Άρθρο 9ο
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση σ΄ αυτόν της απόφασης έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας να προσέλθει στα γραφεία του Δήμου με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση και ταυτόχρονα ενεργείται επαναληπτική δημοπρασία σε βάρος αυτού και του εγγυητή του οι οποίοι επιβαρύνονται με την τυχόν αρνητική διαφορά της τιμής που θα προκύψει μεταξύ της αρχικής δημοπρασίας και της επαναληπτικής.
Άρθρο 10ο
Προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση και να επιστραφεί η εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ο τελευταίος πλειοδότης ,πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ,ίση με το 10% της αξίας του μισθώματος που θα επιτευχθεί ,για το κατάστημα (μίσθωμα που επιτεύχθηκε ........ Χ .............στρέμ.= ......... Χ 1 έτος =........... Χ10%=............ ευρώ).
Άρθρο 11ο
Ο Δήμος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη απέναντι στον μισθωτή του αγροτεμαχίου ,ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή σε λύση της σύμβασης χωρίς σοβαρό λόγο.
Άρθρο 12ο
Η σύμβαση μεταξύ Δήμου και μισθωτή θεωρείται ότι καταρτίσθηκε οριστικά μετά την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας από τα κατά νόμο  αρμόδια όργανα.
Άρθρο 13ο
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του αγροτεμαχίου που μίσθωσε, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού, να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση και γενικά να το διατηρεί σε καλή κατάσταση ,διαφορετικά ευθύνεται για κάθε αποζημίωση.
Άρθρο 14ο
Ο μισθωτής υποχρεούται όταν λήξει η σύμβαση να παραδώσει το αγροτεμάχιο στην κατάσταση που το παρέλαβε διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.
Άρθρο 15ο
Απαγορεύεται αυστηρά η σιωπηρή αναμίσθωση καθώς και η υπεκμίσθωση του αγροτεμαχίου από τον μισθωτή.
Άρθρο 16ο
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στη δημοπρασία σε δημότες που είναι χρεοφειλέτες του Δήμου Μουζακίου από οποιαδήποτε αιτία.
Άρθρο 17ο
Στη δημοπρασία επιτρέπεται να λάβουν μέρος μόνο κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος.
Άρθρο 18ο
Σε περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άγονη θα επαναληφθεί στις 12/5/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00π.μ.-11.00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μουζακίου ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) και έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι δημότες του Δήμου Μουζακίου.
Σε περίπτωση που και αυτή τη φορά η δημοπρασία θα αποβεί άγονη θα επαναληφθεί στις 20/5/2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00π.μ.-11.00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Μουζακίου ενώπιον της Επιτροπής Διαγωνισμού (άρθρο 1 ΠΔ 270/81) και έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οποιοιδήποτε.
Άρθρο 19ο
Το ανωτέρω αγροτεμάχιο δεν είναι απαραίτητο στην Κτηνοτροφία.
Άρθρο 20ο
Τα έξοδα των κηρυκείων, της σύνταξης της μισθωτηρίου σύμβασης και τα λοιπά έξοδα θα βαρύνουν το μισθωτή.
Άρθρο 21ο
Η Οικονομική Επιτροπή αναθέτει στον Πρόεδρο αυτής και Δήμαρχο Μουζακίου την εξουσιοδότηση για τη σύνταξη και υπογραφή της Σύμβασης.
Άρθρο 22ο
Η διακήρυξη του Δημάρχου θα δημοσιευθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ