Ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση κυλικείου στην σχολική μονάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαγούλας

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Μουζάκι, 21 Νοεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 25

Ταχ.Δ/νση : Διοικητήριο

Τ. Κ. : 43 060 Μουζάκι

Πληροφορίες : Πάτας Δημήτριος

Τηλ. : 2445 3 50108

Fax : 2445049002

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις, του Ν.3463/2006, του Ν.3852/2010
  2. Την Κ.Υ.Α. Αρ. 64321/Δ4/16-.05.2008 (ΦΕΚ 1003/30.05.2008τ.Β΄, όπως τροπο-ποιήθηκε με την Κ.Υ.Α. Φ2/1553/129578/Δ1/04.08.2016 (ΦΕΚ 2646 / 25. 08. 2016 τεύχος Β΄), αναφορικά με τη Λειτουργία Σχολικών Κυλικείων.
  3. Το γεγονός ότι στη Σχολική Μονάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγω-γείου Μαγούλας δεν λειτουργεί ΚΥΛΙΚΕΙΟ.
  4. Την από υπ΄ αριθμ. 15/2016 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής για διενέργεια διαγωνισμού και έγκριση όρων αυτού.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ (προκηρύσσει)

Ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση κυλικείου στην σχολική μονάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαγούλας , με τους παρακάτω όρους:

ΟΡΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΑΡΘΡΟ 1

Τόπος και χρόνος του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Μουζακίου στις 27 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00΄ μεσημβρινή, η οποία ορίζεται και ως ημερομηνία λήξης των οικονομικών προσφορών. Η άνω ώρα παρατείνεται μόνο εφόσον έχουν ήδη προσέλθει περισσότεροι υποψήφιοι ταυτόχρονα, κατά τη λήξη της ώρας κατάθεσης των προσφορών. Οι αιτήσεις-προσφορές μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικά αλλά η Αναθέτουσα Αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη για την έγκαιρη άφιξη αυτών. Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα 12:15΄π.μ. από την Επιτροπή Διενέργειας διαγωνισμού. Κατά την αποσφράγιση επιτρέπεται να παρίστανται όλοι οι υποψήφιοι Ανάδοχοι αυτοπροσώπως ή δια νομίμων ή εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

(Η προθεσμία μεταξύ της δημοσίευσης της προκήρυξης και της ημέρας του αρχικού ή επαναληπτικού διαγωνισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ημερών ή των 20 ημερών αντίστοιχα)

ΑΡΘΡΟ 2

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν

α) Φυσικά πρόσωπα καθώς και δημοτικά νομικά πρόσωπα.

β) Πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνώστες της Ελληνικής γλώσσας.

Το επίπεδο γλωσσομάθειάς τους για την καλή εκτέλεση των καθηκόντων τους διαπιστώνεται από την Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. (παρ.2 Κ.Υ.Α. 64321/Δ4/16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος Β).

Δε γίνονται δεκτοί στο διαγωνισμό:

α) Όσοι απασχολούνται στο δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.

β) Συνταξιούχοι.

γ) Όσοι έχουν κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο σύμφωνα με τα άρθρα 4, (παρ. 1, 2, 3 και 4), 5, 7, 8 και 9 του ν.3528/2007 ΦΕΚ 26 τ.Α΄/9.2.07.

δ) Όσοι είναι ανάδοχοι εκμετάλλευσης άλλου κυλικείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού Σχολείου. (παρ.3 Κ.Υ.Α. 64321/Δ4/16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος Β)

ΑΡΘΡΟ 3

Δικαιολογητικά συμμετοχής

α) Έγγραφη αίτηση με πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου.

β) Έγγραφη οικονομική προσφορά για το κατά μαθητή ποσό, η οποία θα τοποθετεί-ται σε ξεχωριστό από τα άλλα δικαιολογητικά κλειστό αδιαφανή φάκελο, καθαρο-γραμμένη χωρίς ξύσματα, σβησίματα, προσθήκες, διορθώσεις. Τυχόν διόρθωση μονο-γράφεται από τον ενδιαφερόμενο. Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού κατά τον έλεγχο, αφού καθαρογράψει τη διόρθωση, τη μονογράφει και τη σφραγίζει. Η προσφορά απορρίπτεται, όταν υπάρχουν σε αυτή διορθώσεις, οι οποίες την καθι-στούν ασαφή κατά την κρίση της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

γ) Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου από την αντίστοιχη σχολική επιτροπή.

δ) Πιστοποιητικό πολυτεκνίας από τον αρμόδιο φορέα.

ε) Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας.

στ) Πιστοποιητικό Εισαγγελίας ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος. (Δεν απαιτείται για δημοτικά νομικά πρόσωπα).

ζ) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου. (Δεν απαιτείται για δημοτικά νομικά πρόσωπα).

η) Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό καταβάλλεται ποσό ή εγγυητική επιστολή ποσού 300 €. Η εγγύηση αυτή επιστρέφεται στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού εκτός του υποψηφίου στον οποίο κατακυρώ-θηκε η παραχώρηση του κυλικείου, ο οποίος πρέπει να καταβάλει συμπληρωματικά αντίστοιχο ποσό ή εγγυητική επιστολή που να καλύπτει συνολικά το 20% του ετή-σιου μισθώματος ως εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης. Το ποσό αυτό ή η εγγυητική επιστολή παρακρατείται καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης και επιστρέ-φεται μετά τη λήξη της άτοκα, πλην της περιπτώσεως καταγγελίας ή προώρου λήξης της σύμβασης, οπότε καταπίπτει υπέρ της Σχολικής Επιτροπής.

θ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι δεν είναι ανάδοχος εκμετάλλευσης άλλου Κυλικείου δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου (Δεν απαιτείται για δημοτικά νομικά πρόσωπα.)

ι)Πιστοποιητικό δημόσιας αρχής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα γονέα μονογονεϊκής οικογένειας.

ια) Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ

ιβ) Ότι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση αναγκαίο χωρίς να μεταβάλλονται οι βασικοί όροι του διαγωνισμού.

Για τη συμμετοχή των δημοτικών νομικών προσώπων απαιτούνται όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά εκτός του πιστοποιητικού Εισαγγελίας, της υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 και του αποσπάσματος ποινικού μητρώου. Απαιτείται, όμως, επιπλέον αποδεικτικό έγγραφο του εξουσιοδοτούμενου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ατό-μου. Τα δημοτικά ή κοινοτικά πρόσωπα που συμμετέχουν πρέπει να έχουν τη δυνα-τότητα λειτουργίας σχολικών κυλικείων εκ του καταστατικού τους. (παρ.6 Κ.Υ.Α. 64321/Δ4/16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος Β).

ΑΡΘΡΟ 4

Διάρκεια μίσθωσης

Η διάρκεια μίσθωσης αρχίζει από την επόμενη ημέρα της κατακύρωσης, ορίζεται για εννέα (9) έτη και λήγει την 30 Ιουνίου του2025, χωρίς καμία περαιτέρω παράταση.

ΑΡΘΡΟ 5

Ποσό προσφοράς/ Υπολογισμός μοριοδότησης

Η μοριοδότηση γίνεται ως εξής:

I. Κάθε προσφορά πολλαπλασιάζεται επί δύο.

II. Για κάθε χρόνο προϋπηρεσίας σε εκμίσθωση σχολικού κυλικείου υπολογίζεται ένα (01) μόριο. Το σύνολο των μορίων λόγω προϋπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα οκτώ (08).

III. Για την πολυτεκνική ιδιότητα υπολογίζονται μόρια ως ακολούθως:

-Πολύτεκνος υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: πέντε (05) μόρια

-Υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου προερχόμενος από πολυτεκνική οικογένεια: τρία (03) μόρια

IV. Μονογονεϊκή ιδιότητα: τέσσερα (04) μόρια

V. Πιστοποιημένος από τον ΕΦΕΤ υποψήφιος εκμεταλλευτής κυλικείου: επιπλέον ένα (01) μόριο.

VI. Πιστοποιημένος είτε μέσω ΕΟΠΠΕΠ είτε μέσω εναλλακτικών σχημάτων (ΕΣΥΔ): δύο (02) μόρια.

Στην περίπτωση που οι πρώτοι στον αριθμό μορίων είναι δύο ή περισσότεροι, η Επι-τροπή τους ζητάει να προσκομίσουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα νέα έγγραφη προ-σφορά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη εργάσιμη ημέ-ρα μέχρι να υπάρξει ένας με τον υψηλότερο αριθμό μορίων (παρ.16 Κ.Υ.Α. 64321 / Δ4 /16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος Β).

Το ελάχιστο ποσό προσφοράς από τους ενδιαφερομένους ορίζεται στα τέσσερα (4) ευρώ ανά μαθητή ετησίως (189 εργάσιμες ημέρες).

ΑΡΘΡΟ 6

Καταβολή μισθώματος

Η καταβολή του μισθώματος θα γίνεται σε τρεις (3) δόσεις. Η πρώτη δόση στις 30 Νοεμβρίου, η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου και η τρίτη στις 31 Μαΐου. Θα λαμβάνεται πάντα υπόψη ο αριθμός των φοιτούντων μαθητών κατά το σχολικό έτος που πληρώνονται οι δόσεις, σύμφωνα με τον τύπο που προβλέπει ο νόμος και τη βεβαίωση που εκδίδει ο Διευθυντής του σχολείου.

ΑΡΘΡΟ 7

Ο πλειοδότης που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του κυλικείου θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

α) Απαγορεύεται η υπεκμίσθωση του κυλικείου ή η παραχώρηση σε άλλο άτομο

β) Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση ταμειακής μηχανής

γ) Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στον καθ’ ύλη αρμόδιο φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

δ) Για τη λειτουργία του κυλικείου απαιτείται η έκδοση σχετικής αδείας

ε) Τα προς πώληση προϊόντα είναι αυτά που αναφέρονται και ορίζονται από την Δ41γ/Γ.Π/οικ.93828 (ΦΕΚ1183/τ.Β΄/31-8-2006) Υπουργική Απόφαση.

στ) Θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως προς τις υποδείξεις της επιτροπής ελέγχου του κυλικείου και του Δ/ντή του σχολείου

στ) Είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει τον αύλειο χώρο από προϊόντα που πωλούνται στο κυλικείο

ζ) Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου, σε περίπτωση που δεν διαθέτει βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων του ΕΦΕΤ, υποχρεούται να το παρακολουθήσει, προσκομίζοντας τη σχετική βεβαίωση στη Σχολική Επιτροπή μετά την υπογραφή της σύμβασης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

η) Ο εκμεταλλευτής του κυλικείου πρέπει να τηρεί αυστηρά τις ισχύουσες Υγειονομικές Διατάξεις σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 (Φ.Ε.Κ. 1183/31.8.2006, τ.Β΄) απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά, με την οποία καθορίζονται τα προσφερόμενα είδη από τα σχολικά κυλικεία.

θ) Η παρουσία του εκμισθωτή στο κυλικείο τις ώρες λειτουργίας του είναι απαραίτητη. Δύναται να επικουρείται από πρόσωπο, το οποίο θα πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις εργασίας.

ι) Η μίσθωση των σχολικών κυλικείων κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν υπάγεται στις διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις.

Οι παραπάνω όροι είναι υποχρεωτικοί. Η παράβαση ενός και μόνο όρου από το μισθωτή θα έχει ως συνέπεια την καταγγελία της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 8

Κάθε παράβαση των όρων της παρούσας θα πιστοποιείται από τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου λειτουργίας του κυλικείου, η οποία μπορεί να εισηγείται στη σχολική Επιτροπή του σχολείου την καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί, για ουσιώδη λόγο, που οφείλεται στον υπεύθυνο ανάδοχο του κυλικείου. Η Σχολική Επιτροπή κρίνει εάν συντρέχει ή όχι λόγος καταγγελίας της σύμβασης και αποφασίζει αναλόγως, αφού προηγουμένως κληθεί να εκφράσει τις απόψεις του, ο εκμεταλλευτής του κυλικείου.

ΑΡΘΡΟ 9

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην αρμόδια για τη διενέργεια του διαγωνισμού Επιτροπή και μέσω του Διευθυντή του σχολείου και θα πρωτοκολλούνται στο πρωτόκολλο της Σχολικής Επιτροπής (Δημαρχείο Γραφείο Πρωτοκόλλου- Σχολικής Επιτροπής). Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού δύναται κατά την κρίση της να τάσσει εύλογη προθεσμία για την προσκόμιση τυχόν δικαιολογητικών που λείπουν και είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πλην της χρηματικής εγγύησης ή της εγγυητικής επιστολής, τα οποία κατατίθενται μαζί με την προσφορά.

ΑΡΘΡΟ 10

Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται δημόσια ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού. Όσοι παρίστανται στη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών, λαμβάνουν γνώση των συμμετασχόντων στο διαγωνισμό.

Η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών κατά την ημερομηνία και ώρα που ορίζεται από την προκήρυξη. Προσφορές που υποβάλλονται στην Επιτροπή μετά την έναρξη της διαδικασίας αποσφράγισης δεν αποσφραγίζονται αλλά παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους, ως εκπρόθεσμες. Αντιπροσφορές στους ανωτέρω διαγωνισμούς δεν γίνονται δεκτές. Σε περίπτωση υποβολής τους απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

ΑΡΘΡΟ 11

Ένσταση κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής κάποιου σε αυτόν, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, υποβάλλεται μέχρι και την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία διενέργειάς του. Η Επιτροπή υποβάλλει την ένσταση με αιτιολογημένη γνωμοδότησή της στη Σχολική Επιτροπή που είναι αρμόδια για την κατακύρωση του διαγωνισμού, προκειμένου να αποφανθεί τελικά για την αποδοχή ή την απόρριψή της. Ενστάσεις που υποβάλλονται για οποιουσδήποτε άλλους από τους προαναφερόμενους λόγους δε γίνονται δεκτές. Της ένστασης κατά της συμμετοχής κάποιου στο διαγωνισμό, λαμβάνει γνώση υποχρεωτικά με τη φροντίδα της Επιτροπής αυτός, κατά του οποίου στρέφεται.

ΑΡΘΡΟ 12

Αρμόδιο όργανο για την κατακύρωση του διαγωνισμού είναι η Σχολική Επιτροπή. Η Σχολική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μην κατακυρώσει το διαγωνισμό, εφόσον κρίνει τις προσφορές απαράδεκτες ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο κρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ασύμφορο.

ΑΡΘΡΟ 13

Η περίληψη της παρούσας θα σταλεί για δημοσίευση σε δύο τοπικές εφημερίδες, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου και θα τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και του Δημοτικού Καταστήματος. Το κόστος δημοσίευσης, θα βαρύνει τον ανάδοχο, εφόσον προκύψει.

ΑΡΘΡΟ 14

Ο προσφέρων θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της διακήρυξης και τις διατάξεις της παρούσης απόφασης. (παρ.12 Κ.Υ.Α. 64321/Δ4/ 16.05.2008 (ΦΕΚ 1003 /30.05.2008 τεύχος Β).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημήτριος Πάτας


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στον Ανοικτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση κυλικείου στη σχολική μονάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγω-γείου Μαγούλας.

ΠΡΟΣ την «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Ε. Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ»

Υπόψη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού

Έχοντας υπόψη την προκήρυξη, του όρους της οποίας αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα, με την παρούσα υποβάλλουμε αίτηση συμμετοχής στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την για την εκμίσθωση κυλικείου στην σχολική μονάδα του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μαγούλας.

Δηλώνουμε ότι έχουμε μελετήσει και αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα τους όρους της Προκήρυξης και είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις συμβατικές υποχρεώσεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Επώνυμο

Όνομα

Πατρώνυμο

Τίτλος επιχείρησης

Δ/νση

ΑΦΜ

Δ.Ο.Υ.

Τηλέφωνο

Fax

E-mail

Νόμιμος εκπρόσωπος

Μουζάκι, ……………………………

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ή ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

(ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ) (ΕΝΩΣΗ ή ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ)

(υπογραφή)