Φωτοβολταϊκά στο Γυμνάσιο Μουζακίου και στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς

Ξεκίνησε η τοποθέτηση δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων, από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με την χρηματοδότηση του Ο.Σ.Κ. στις στέγες των σχολείων του Δήμου Μουζακίου.. Πιο συγκεκριμένα το έργο για τον Δήμο Μουζακίου περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2 φωτοβολταϊκών συστημάτων, ισχύος 10 kW έκαστο, σε αντίστοιχες στέγες του Γυμνασίου Μουζακίου και του Δημοτικού Σχολείου Κρανιάς. Οι εργασίες εγκατάστασης του ενός εκ των δύο φωτοβολταϊκών συστημάτων, στη στέγη του Γυμνασίου Μουζακίου, ήδη ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στόχος του έργου είναι αφενός μεν, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σχετικά με την πράσινη ενέργεια, ενώ παράλληλα αναμένεται να προσδώσει στο Δήμο Μουζακίου έσοδα περίπου 6.200€ ετησίως, για τα επόμενα 25 έτη, από την πώληση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ.
Αυτά τα δύο φωτοβολταϊκά συστήματα έρχονται να προστεθούν στα άλλα 7 που έχει ήδη δρομολογήσει ο Δήμος Μουζακίου με δική του πρωτοβουλία και αφορούν τα εξής κτίρια:
1 Κινηματοθέατρο - Πολιτιστικό Κέντρο Μουζακίου
2 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου
3 Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μαγούλας
4 Γυμνάσιο Φαναρίου
5 Γυμνάσιο Μαγούλας
6 Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου
7 Γυμνάσιο Αγναντερού

«Προσδοκούμε μέσα απ’ αυτή τη δράση αφενός μεν να παράξουμε πράσινη ενέργεια, αφετέρου να ενισχύσουμε τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός