Προχωρά η αποκατάσταση των πρανών του Παμίσσου ποταμού στο Μουζάκι




Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της αποκατάστασης των πρανών του Παμίσσου ποταμού, κατάντη της γέφυρας του Μουζακίου από τις ζημιές που υπέστησαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος αντέδρασαν άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού και εγκατέστησαν εργολάβο, ο οποίος αποκαθιστά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν τα ζαρζανέτ στην κοίτη του Παμίσσου ποταμού κατάντη της γέφυρας του Μουζακίου, αποτρέποντας έτσι περεταίρω ζημιές, καθώς κινδύνευαν άμεσα τα αναχώματα του ποταμού και οι δρόμοι που βρίσκονται πάνω σ’ αυτά.
Ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπήρξε άμεση αντίδραση στο τμήμα του ποταμού που έχει την ευθύνη, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το Δασαρχείο Μουζακίου που έχει την ευθύνη του ποταμού ανάντη της γέφυρας του Μουζακίου όπου τα προβλήματα τόσο στον Οξυώτη ποταμό είναι τεράστια, όσο και στο τμήμα του Παμίσσου μεταξύ της παλαιάς γέφυρας του Μουζακίου και της ΔΕΗ.
Λόγω έλλειψης πιστώσεων το Δασαρχείο Μουζακίου δεν έχει προβεί σε καμία εργασία αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί τα πρανή του Παμίσσου ανάντη της παλαιάς γέφυρας Μουζακίου, με συνέπεια οι κίνδυνοι κατάρρευσης των πρανών και πλημμύρας στις γύρω περιοχές να είναι μεγάλοι. Ιδιαίτερα στην περιοχή Σπάθες και Νησιά Πευκοφύτου η στάθμη του Οξυώτη ποταμού έχει ανέβει στο επίπεδο του δρόμου από τα φερτά υλικά και πρόσφατα παρέσυρε ένα τμήμα του δρόμου Μουζακίου Αγίας Τριάδας Οξυάς.
Μπροστά στην οικονομική αδυναμία του Δασαρχείου Μουζακίου να αποκαταστήσει τα προβλήματα στα πρανή και στην κοίτη των ποταμών , ο Δήμος Μουζακίου εκπονεί με δικά του έξοδα τις σχετικές μελέτες ώστε στη συνέχεια να προβεί στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα τόσο στην κοίτη του ποταμού όσο και στα πρανή ανάντη της παλαιάς γέφυρας Μουζακίου.
Τις εργασίες που εκτελούνται στον Πάμισσο ποταμό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσόλς όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την πορεία των εργασιών εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του για την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημά του για αποκατάσταση των κατεστραμμένων πρανών του ποταμού.