ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μουζακίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 ενημερωτική εκδήλωση στο Φανάρι με θέμα τη δυνατότητα δημιουργίας οργάνωσης παραγωγών του τομέα των οπωροκηπευτικών. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός  Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φαναρίου κ.Κουλοσούσας Γεώργιος, ο Προϊστάμενος του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου κ. Λιάππας Αθανάσιος καθώς και στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. που παρουσίασαν τη δυνατότητα δημιουργίας οργάνωσης παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της. Επίσης παρουσιάστηκε το σχέδιο της δημιουργίας αγοράς τοπικών προϊόντων και η δυνατότητα κατασκευής της στη Λοξάδα. Στη συνέχεια ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους παριστάμενους παραγωγούς, αναφέρθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα καθώς και η παράδοση που έχει η περιοχή στην παραγωγή οπωροκηπευτικών. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στην αναγκαιότητα που υπάρχει για τη δημιουργία συλλογικών σχημάτων και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα Τοπικά Διαμερίσματα με στόχο τη σύνδεση των παραγωγών οπωροκηπευτικών της περιοχής και τη κοινή τους δράση κάτω από ένα συλλογικό σχήμα όπως η οργάνωση παραγωγών που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα στην περιοχή προς όφελος των μελών της.

“Μία από τις κύριες προτεραιότητες του Δήμου μας είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και των αγροτών μας και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου θεσπίσαμε και Αντιδημαρχία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με την ΑΝΚΑ και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου μας προχωρούμε σε συναντήσεις και ενημερώσεις στα δημοτικά μας διαμερίσματα με στόχο την ενημέρωση των αγροτών μας για τα νέα δεδομένα και την υποστήριξή τους σ’ όποια πρωτοβουλία θέλουν να αναλάβουν. Οι συναντήσεις αυτές που ξεκίνησαν την Πέμπτη στο Φανάρι θα συνεχιστούν σ’ όλα τα αγροτικά μας δημοτικά διαμερίσματα, όπως το Αγναντερό, το Ριζοβούνι, η Κρανιά, η Μαγούλα, το Παλαιοχώρι, το Μαυρομμάτι, η Μαγουλίτσα, το Μουζάκι, το Χάρμα, το Καππά, η Λοξάδα. Επίσης βαρύτητα θα δοθεί και στον κτηνοτροφικό τομέα και ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Μουζακίου για όποιο θέμα τους απασχολεί μπορούν να επικοινωνούμε με:
•    Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Μουζακίου, τηλ. 2445041259
•    Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ, τηλ. 2441042363


Για το Δήμο Μουζακίου
Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος