Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του δρόμου Μουζακίου Πύλης


•    Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.000.000 ΕΥΡΩ και το επισκέφθηκαν οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Κωτσός και Πύλης κ. Κουφογάζος

Για την πορεία του έργου της κατασκευής του δρόμου Μουζακίου-Πύλης ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Κωτσός και Πύλης κ. Κουφογάζος που επισκέφθηκαν επί τόπου τις εργασίες και ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς των αναδόχων εταιρειών.
Εδώ να θυμίσουμε ότι το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και ήρθε να πραγματοποιήσει το σχετικό πάγιο αίτημα των δύο δήμων με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 ΕΥΡΩ.
Πρόκειται για έναν εξαιρετικής σημασίας οδικό άξονα, που ήταν απαίτηση χρόνων των τοπικών κοινωνιών Πύλης και Μουζακίου, που ενώνει τις δύο πόλεις της Δυτικής Θεσσαλίας απ’ ευθείας παρακάμπτοντας το Παλαιομονάστηρο και συντομεύοντας τη διαδρομή κατά πολύ. Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος δρόμος διευκολύνει και την πρόσβαση των απορριμματοφόρων στο Σταθμό Μεταφόρτωσης της Πύλης, χωρίς να δημιουργούν παρενοχλήσεις σε κατοικημένες περιοχές.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή και η βελτίωση του δρόμου πρόσβασης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Πύλης, από τον οικισμό της Πύλης μέχρι τη Διασέλα στον επαρχιακό δρόμο Μουζακίου Τρικάλων, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.
Κατασκευάζονται χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία ασφαλτικών κλπ. Με την ολοκλήρωση του έργου θα απομακρυνθεί η διακίνηση των απορριμματοφόρων από κατοικημένες περιοχές και θα υπάρξει γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση από την Πύλη στο Μουζάκι ενώνοντας ταυτόχρονα και δύο υψηλού επιπέδου τουριστικές περιοχές του Περτουλίου και της Λίμνης Πλαστήρα μέσω Μουζακίου και Πύλης.
Αναμένεται να λειτουργήσει με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη καθώς οι επισκέπτες τόσο της Λίμνης Πλαστήρα, όσο και του Περτουλίου θα διέρχονται μέσα από την Πύλη και το Μουζάκι δίνοντας επιπλέον ώθηση στην τοπική οικονομία.
Παράλληλα το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετεί και την ασφαλή και χωρίς προβλήματα πρόσβαση του ΣΜΑ της Πύλης και γι’ αυτό το λόγο εντάθηκε σε μέτρο που έχει να κάνει με την προσβασιμότητα των Σταθμών Μεταφόρτωσης.
Ήδη μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά οι βασικές εργασίες από τη «Διασέλα» του Μουζακίου μέχρι τον ΣΜΑ της Πύλης. Στον υπόλοιπο δρόμο γίνονται χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου μέχρι την Πύλη.
«Το έργο της σύνδεσης του Μουζακίου με την Πύλη μέσω της «διασέλας» θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη των δύο πόλεων, καθώς θα διευκολύνει τη μετακίνηση των τουριστών μεταξύ Λίμνης Πλαστήρα και Περτουλίου. Το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατό να υλοποιηθεί αν ο Πρόεδρος της ΠΑΔΥΘ και πρώην Δήμαρχος Τρικάλων κ. Ταμήλος δεν είχε αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της πρόσβασης του ΣΜΑ Πύλης παρακάμπτοντας το Παλαιοκκλήσι. Έτσι η ΠΑΔΥΘ χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου τη μελέτη η οποία κατατέθηκε στη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας και πλέον ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός αντιλαμβανόμενος τη σημαντικότητα του έργου προχώρησε τάχιστα τις διαδικασίες και υπέγραψε  την πράξη ένταξης του εν λόγω έργου που άνοιξε το δρόμο της υλοποίησής του. Μέχρι να φτάσουμε στην ένταξη του έργου να επισημάνουμε την άριστη συνεργασία που είχαμε οι δύο Δήμοι Μουζακίου και Πύλης μεταξύ μας, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος. Εξάλλου αυτή την περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων από το Κράτος έχουν ουσιαστικά μηδενιστεί η μόνη λύση για υλοποίηση έργων είναι το ΕΣΠΑ και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πολύ σημαντικό που χάρη στη συνεργασία των δύο Δήμων καταφέραμε να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στο ΠΕΠ Θεσσαλίας» επεσήμαναν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος σε κοινή τους δήλωση