Συνεργασία για την ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων του Δήμου Μουζακίου με την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Βαιοπούλου και συζήτησε μαζί της ζητήματα που αφορούν τη συντήρηση και ανάδειξη των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων του Δήμου Μουζακίου εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ο κ. Κωτσός κατ’ αρχήν έθεσε στην κ. Βαιοπούλου το ζήτημα της μελέτης για τη συντήρηση και ανάδειξη των πετρόχτιστων γεφυριών του Δήμου με κύρια έμφαση σ’ αυτά της Οξυάς, της Πορτής και του Ανθοχωρίου ενώ επίσης έγινε επισήμανση και στα πέτρινα γεφύρια του κάμπου, όπως εκείνου του Αγναντερού.

Στόχος του κ. Κωτσού και της κ. Βαιοπούλου είναι να ετοιμαστούν οι απαραίτητες μελέτες το συντομότερο δυνατό ώστε να υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης των έργων από το νέο ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου έθεσε στην προϊσταμένη της Αρχαιολογίας το ζήτημα της συντήρησης και ανάδειξης των Θρησκευτικών Μνημείων του Δήμου για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες. Η κ. Βαϊοπούλου δήλωσε πως στόχος της υπηρεσίας είναι να αξιοποιηθούν όλες οι ώριμες μελέτες ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα της ανάδειξης και συντήρησης των Θρησκευτικών Μνημείων μέσα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Τέλος συζητήθηκε και το ζήτημα του δρόμου πρόσβασης προς το Κάστρο του Φαναρίου, όσο και η ανάδειξη και η πρόσβαση του αρχαιολογικού χώρου των Γόμφων που αποτελούν προτεραιότητα τόσο για το Δήμο Μουζακίου όσο και για την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

«Η συνεργασία που είχαμε με την κ. Βαϊοπούλου ήταν γόνιμη και εποικοδομητική. Κοινός μας στόχος είναι η ανάδειξη και συντήρηση των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός